Inapoi la Cautare

LEGE 440 /2001


pentru aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 23/2000 privind înfiinţarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome a Îmbunătăţirilor Funciare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 24.07.2001 și 30.04.2004 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 24.07.2001 și 30.04.2004 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 23 din 27 martie 2000 privind înfiinţarea Societăţii Naţionale "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 136 din 30 martie 2000, cu următoarele modificări şi completări:

    1. La articolul 2, alineatele (1) şi (3) vor avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Societatea Naţionala <<Îmbunătăţiri Funciare>> - S.A. este societate comercială pe acţiuni, cu capital de stat, de interes naţional, cu sediul în municipiul Bucureşti, Sos. Oltenitei nr. 35-37, sectorul 4, şi are în structura sucursalele judeţene fără personalitate juridică prevăzute în anexa nr. 2.

    ....................................................................

    (3) Societatea Naţionala <<Îmbunătăţiri Funciare>> - S.A. va funcţiona sub autoritatea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor."

    2. La articolul 3, alineatul (1) va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) Capitalul social iniţial al Societăţii Naţionale <<Îmbunătăţiri Funciare>> - S.A. este de 129.657 milioane lei şi se constituie prin preluarea unei părţi din activul patrimonial al Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare, în care nu este inclusă valoarea bunurilor din domeniul public al statului, reevaluat potrivit legii şi înregistrat în evidenţa contabilă la data de 31 decembrie 2000."

    3. Articolul 4 va avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - (1) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, în numele statului, concesioneaza Societăţii Naţionale <<Îmbunătăţiri Funciare>> - S.A., pe termen de 49 de ani, bunurile aparţinând domeniului public al statului, prevăzute la pct. 1 din anexa nr. 3. Nivelul redeventei este de 0,05% din valoarea bunurilor care fac obiectul contractului de concesiune şi se acoperă din veniturile realizate din tarifele pentru irigaţii.

    (2) Lucrările din amenajările de irigaţii şi orezării, prevăzute la pct. 2 din anexa nr. 3, vor fi administrate de Societatea Naţionala <<Îmbunătăţiri Funciare>> - S.A. până la transferul acestora, la cerere, fără plata, către asociaţiile utilizatorilor de apa, conform legii, în termen de până la 5 ani, şi pe măsura infiintarii acestora.

    (3) Clădirile de producţie şi administrative, cu terenurile aferente, dotările, utilajele şi mijloacele de transport, necesare pentru desfăşurarea activităţii Societăţii Naţionale <<Îmbunătăţiri Funciare>> - S.A., din domeniul privat al statului, se preiau de la Regia Autonomă a Imbunatatirilor Funciare prin protocol, iar valoarea acestora se înscrie în capitalul social al societăţii comerciale.

    (4) Valorile bunurilor prevăzute la pct. 1 şi 2 din anexa nr. 3 se stabilesc pe baza inventarierii fizice în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă."

    4. Articolul 5 va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.