Inapoi la Cautare

LEGE 41 /2001


pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 55/2000 privind organizaţiile interprofesionale pe produse agroalimentare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ART. 1

    Se aprobă Ordonanţa Guvernului nr. 55 din 30 ianuarie 2000 privind organizaţiile interprofesionale pe produse agroalimentare, emisă în temeiul art. 1 lit. D pct. 8 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 44 din 31 ianuarie 2000, cu următoarele modificări:

    1. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) Organizaţia interprofesionala pe produs sau grupe de produse este persoana juridică română de drept privat, de interes public, cu caracter profesional, cu statut juridic de asociaţie, fără scop lucrativ, constituită potrivit procedurii şi în condiţiile legii în vigoare la data constituirii.

    (2) Organizaţia interprofesionala pe produs sau grupe de produse este formată prin asocierea organizaţiilor profesionale fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, pe filiera producerii, prelucrării, transportului, depozitarii, distribuţiei şi comercializării produselor agroalimentare, constituite în condiţiile legii în vigoare.

    (3) Fiecare organizaţie profesională din cadrul organizaţiilor interprofesionale pe produs sau grupe de produse trebuie să fie reprezentativa în cadrul filierei produsului respectiv din punct de vedere al importantei economice, al numărului de membri şi potrivit Statutului organizaţiei interprofesionale pe produs sau grupe de produse."

    2. La articolul 5, litera a) va avea următorul cuprins:

    "a) propune măsuri şi politici autorităţilor administraţiei publice, prin Consiliul pe produs sau grupe de produse, pentru îmbunătăţirea eficientei economice pe filiera produsului;"

    3. La articolul 9, alineatul (4) va avea următorul cuprins:

    "(4) Pentru implementarea obiectivelor şi măsurilor legate de reglementarea pieţei produselor agroalimentare Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei încheie cu Consiliul pe produs sau grupe de produse convenţii care vor fi făcute publice în doua cotidiene de interes naţional. Aceste convenţii vor cuprinde în mod explicit clauze referitoare la:

    a) măsuri privind stabilizarea pieţei produselor respective;

    b) modul de organizare a sistemului informaţional referitor la cerere şi oferta, precum şi studii referitoare la evoluţia în timp a preţului produsului sau grupei de produse;

    c) propuneri referitoare la programul de producţie şi comercializare a produselor sau grupelor de produse respective."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic