Inapoi la Cautare

LEGE 280 /2003


pentru aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.05.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.05.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 202 din 18 decembrie 2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 965 din 28 decembrie 2002, cu următoarele modificări şi completări:

    1. Alineatele (6) şi (7) ale articolului 13 vor avea următorul cuprins:

    "(6) Concesionarul plajelor utilizate în scop turistic şi al zonelor de imbaiere se poate asocia cu agenţi economici având ca profil de activitate agrementul sau alimentaţia publică, pentru desfăşurarea unor activităţi sezoniere pe plaja sau în zona de imbaiere, cu acordul concedentului zonelor costiere şi cu avizul autorităţii publice centrale pentru turism. Agenţii economici proprietari ai unor unităţi de agrement sau cazare şi alimentaţie publică, limitrofe zonei costiere de plaja, au prioritate la aceste contracte cu obligaţia expresă de a asigura salubrizarea zonei de plaja. Aceşti agenţi economici pot ocupa zona costiera proprietate publică cu instalaţii demontabile care:

    a) necesita fundaţii punctuale şi nu depăşesc nivelul solului;

    b) sunt constituite din prefabricate, module şi nu necesita turnarea de betoane sau de materiale de construcţie similare;

    c) sunt asamblate şi dezasamblate în mod secvenţial, fără a necesita demolări.

    (7) Valabilitatea actului tehnico-juridic emis pentru astfel de instalaţii nu va putea depăşi 3 ani. După expirarea acestui termen deţinătorul actului tehnico-juridic are dreptul şi obligaţia de a solicita un nou act tehnico-juridic. În cazul în care cererea sa este respinsă motivat sau nu depune cerere, deţinătorul are obligaţia de a demonta instalaţiile în termenul prevăzut în actul respectiv şi de a reface caracteristica arealului."

    2. Alineatele (1) şi (2) ale articolului 16 vor avea următorul cuprins:

    "Art. 16. - (1) În scopul conservării condiţiilor ambientale şi valorii patrimoniale şi peisagistice din zonele situate în aproprierea ţărmului, se delimiteaza pe toată lungimea litoralului o fasie de teren lata de 50-150 m masurati de la linia cea mai înaintată a marii, în funcţie de lăţimea zonei costiere, în care sunt interzise orice fel de construcţii definitive. Aceasta interdicţie se aplică, de asemenea, construcţiilor provizorii sau transportabile, cu excepţia celor pescaresti, precum şi caravanelor sau structurilor de primire turistice cu funcţii de cazare.

    (2) Construcţiile indispensabile securităţii sau serviciilor publice pot face excepţie de la prevederile alin. (1), în baza unui studiu de impact. Realizarea acestor construcţii pe fasia de teren delimitata conform prevederilor alin. (1) se va face numai cu avizul prealabil al autorităţii publice centrale pentru turism, al autorităţii publice centrale pentru lucrări publice, transporturi şi locuinta şi al autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului şi gospodărirea apelor."

    3. Alineatul (1) al articolului 35 va avea următorul cuprins:

    "Art. 35. - (1) Autorizarea de construire de noi şosele în banda litorala, de 50-150 m, paralela cu linia ţărmului sau în zonele protejate este interzisă."

    4. După alineatul (3) al articolului 35 se introduce alineatul (4) cu următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.