Inapoi la Cautare

LEGE 243 /2011


pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2002 privind întocmirea şi finanţarea studiilor pedologice şi agrochimice şi finanţarea Sistemului naţional de monitorizare sol-teren pentru agricultură, precum şi sol-vegetaţie forestieră pentru silvicultură


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. I

    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 38/2002 privind întocmirea şi finanţarea studiilor pedologice şi agrochimice şi finanţarea Sistemului naţional de monitorizare sol-teren pentru agricultură, precum şi sol-vegetaţie forestieră pentru silvicultură, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 223 din 3 aprilie 2002, aprobată cu modificări prin Legea nr. 444/2002, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - Oficiile de studii pedologice şi agrochimice judeţene, Institutul de Cercetări pentru Pedologie şi Agrochimie Bucureşti şi Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice, la solicitarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, execută, prin încredinţare directă, studiile pedologice şi agrochimice şi realizează sistemul de monitorizare sol-teren pentru suprafeţele cu destinaţie agricolă, privind: unităţile de sol, inventarierea resurselor de sol, favorabilitatea terenurilor pentru culturile agricole sau silvice, pretabilitatea pentru folosinţe, poluarea, restricţiile terenurilor la diferite utilizări şi măsurile agropedoameliorative şi antierozionale corespunzătoare, indiferent de forma de exploatare ori de proprietate."

    2. După articolul 3 se introduc două noi articole, articolele 3^1 şi 3^2, cu următorul cuprins:

    "Art. 3^1. - Contractarea studiilor privind calitatea solului, altele decât cele prevăzute la art. 3, de către persoane fizice sau juridice cu obiect de activitate specific, se face cu respectarea legislaţiei privind achiziţiile publice.

    Art. 3^2. - Persoanele fizice sau juridice cu obiect de activitate specific care îşi manifestă intenţia de a efectua studiile prevăzute la art. 3^1se atestă de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale."

    ART. II

    Normele metodologice pentru atestarea persoanelor fizice sau juridice prevăzute la art. 3^2 se elaborează de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie şi Protecţia Mediului - ICPA Bucureşti, în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, şi se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

              PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

                   ROBERTA ALMA ANASTASE

                   PREŞEDINTELE SENATULUI

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic