Inapoi la Cautare

LEGE 210 /2010


privind unele măsuri prealabile lucrărilor de construcţie de reţele de transport şi distribuţie a energiei electrice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 21.11.2010 și 07.07.2013 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 21.11.2010 și 07.07.2013 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. 1


    Prezenta lege stabileşte cadrul juridic pentru luarea unor măsuri de pregătire prealabilă a executării lucrărilor de construcţie de reţele de transport şi distribuţie a energiei electrice.

    ART. 2


    (1) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, prin prezenta lege se declară de utilitate publică toate lucrările de construcţie de reţele de transport şi distribuţie a energiei electrice de interes naţional, judeţean şi local, expropriator fiind statul român prin operatorii de transport şi distribuţie a energiei electrice.

    (2) În înţelesul prezentei legi, prin lucrări de construcţie de reţele de transport şi distribuţie a energiei electrice de interes local, judeţean sau naţional, denumite în continuare lucrări, se înţelege lucrări de construire, dezvoltare, modernizare, extindere ori deviere a reţelelor de transport şi distribuţie a energiei electrice, stabilite ca atare de către autoritatea publică locală, judeţeană sau centrală, după caz.

    (3) Fac parte integrantă din categoria de lucrări de construcţie de reţele de transport şi distribuţie a energiei electrice lucrările de construcţie ori amplasare de clădiri, instalaţii şi alte amenajări necesare funcţionării şi/sau exploatării tehnice a acestora.

    (4) Terenurile necesare relocării utilităţilor în vederea realizării lucrărilor de construcţie de reţele de transport şi distribuţie a energiei electrice, precum şi cele necesare pentru construirea, dezvoltarea, modernizarea, extinderea ori devierea reţelelor de transport şi distribuţie a energiei electrice de interes naţional, judeţean şi local pot fi expropriate şi se supun prevederilor prezentei legi.

    ART. 3


    (1) Documentaţia tehnico-economică aferentă lucrărilor de construire, reabilitare, dezvoltare, modernizare, extindere sau deviere a reţelelor de transport şi distribuţie a energiei electrice de interes naţional, judeţean şi local se elaborează potrivit prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale celorlalte acte normative aplicabile în materie de investiţii publice, de către operatorii de transport şi cei de distribuţie a energiei electrice sau de către autorităţile administraţiei publice locale, după caz, şi va conţine varianta finală a studiului de fezabilitate.

    (2) Deţinătorii cu orice titlu ai imobilelor afectate de elaborarea studiului de fezabilitate pe culoarul de trecere a liniei electrice sunt obligaţi, după o prealabilă înştiinţare din partea operatorilor de transport şi/sau distribuţie, să permită accesul pentru efectuarea măsurătorilor topografice, a studiilor geotehnice şi a oricăror operaţiuni necesare studiului de fezabilitate.

    (3) După avizarea de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin unităţile sale teritoriale, a fiecărei documentaţii cadastral-juridice de expropriere, aceasta are obligaţia de a transmite unităţilor administrativ-teritoriale lista imobilelor situate pe culoarul de trecere a liniei electrice. După transmiterea acestei liste se interzice emiterea oricărui aviz, acord, permis sau autorizaţie cu privire la imobilele supuse exproprierii.

    (4) Documentaţiile pentru eliberarea certificatelor de urbanism necesare lucrărilor prevăzute la art. 2 se depun de operatorii de transport şi distribuţie a energiei electrice.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic