Inapoi la Cautare

LEGE 2 /1989


privind îmbunătăţirea organizării administrative a teritoriului Republicii Socialiste România


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 25.04.1989 și 22.01.1990 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 25.04.1989 și 22.01.1990 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul articolului 57 din Constituţia Republicii Socialiste România, semnam şi dispunem, să fie publicată în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România nr. 2 din 18 aprilie 1989, legea privind îmbunătăţirea organizării administrative a teritoriului Republicii Socialiste România.

              NICOLAE CEAUŞESCU

                PREŞEDINTELE

         REPUBLICII SOCIALISTE ROMÂNIA

    Înfăptuirea politicii partidului şi statului de amplasare raţională a forţelor de producţie pe întreg cuprinsul patriei, elaborata şi fundamentată după Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Roman, asigura dezvoltarea armonioasă, echilibrata, a tuturor zonelor şi localităţilor urbane şi rurale, pe baza principiilor moderne şi de larga perspectiva ale sistematizării teritoriului tarii, ale autoconducerii şi autoaprovizionarii, autogestiunii economico-financiare şi autofinantarii, în scopul creşterii bunastarii generale a întregului popor.

    Profundele transformări care au avut loc în viaţa tuturor localităţilor patriei în perioada care a trecut de la adoptarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului Republicii Socialiste România, cerinţele dezvoltării în continuare a judeţelor, oraşelor şi comunelor, hotărîrile adoptate de organele locale ale puterii de stat în luna ianuarie 1989, impun îmbunătăţirea organizării administrative-teritoriale a tarii, corespunzător stadiului actual de dezvoltare economico-socială a României socialiste.

    Îmbunătăţirea organizării administrativ-teritoriale va asigura dezvoltarea în continuare a industriei, agriculturii, a prestărilor de servicii, a activităţilor social-culturale şi edilitar-gospodăreşti, în conformitate cu prevederile planului, ale programelor de dezvoltare economico-socială a tuturor comunelor, oraşelor şi judeţelor - ca parte integrantă a programului general de dezvoltare a tarii -, va adânci procesul de apropiere a condiţiilor de muncă, de viaţa şi cultura de la sate de cele de la oraşe, ridicarea nivelului de trai material şi spiritual al întregului popor.

    În vederea îmbunătăţirii cadrului juridic de organizare a tuturor localităţilor patriei,

    Marea Adunare Naţionala a Republicii Socialiste România adopta prezenta lege:

    CAP. 1

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    Îmbunătăţirea organizării administrative a teritoriului Republicii Socialiste România, amplasarea raţională a forţelor de producţie pe întreg cuprinsul tarii, dezvoltarea armonioasă şi echilibrata, economică, socială, culturală şi edilitar-gospodareasca a tuturor zonelor şi localităţilor urbane şi rurale asigura ridicarea permanenta a nivelului de civilizatie, a calităţii vieţii şi a muncii tuturor cetăţenilor patriei.

    ART. 2

    Fiecare unitate administrativ-teritorială îşi desfăşoară activitatea pe baza planului şi programelor de dezvoltare economico-socială în profil teritorial, a bugetului local de venituri şi cheltuieli, în stricta concordanta cu planul naţional unic de dezvoltare economico-socială şi programul general de dezvoltare a tarii.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic