Facilităţile acordate conform prevederilor art. 1 nu se aplică societăţilor comerciale care în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi nu îşi achită datoriile curente privind obligaţiile bugetare, în condiţiile art. 2.
ART. 5 Înregistrarea în contabilitate a înlesnirilor acordate contribuie la constituirea de rezerve legale care se folosesc pentru acoperirea pierderilor din perioada precedentă, diferenţa rămasă neutilizată constituie o sursă proprie de finanţare.
ART. 6 Facilităţile prevăzute în prezenta lege se anulează în condiţiile în care contractul de privatizare încetează să mai producă efecte.
ART. 7 Prin derogare de la prevederile
Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale este mandatat să notifice Consiliului Concurenţei, în numele ministerelor şi al celorlalte instituţii publice, ajutoarele de stat acordate de acestea, într-un singur formular de notificare.
ART. 8 (1) Dispoziţiile prezentei legi modifică în mod corespunzător prevederile legale privind privatizarea societăţilor comerciale cu capital integral sau parţial de stat din domeniul agriculturii. (2) Prevederile contrare prezentei legi se abrogă. Această lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 22 martie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată. p. PREŞEDINTELE SENATULUI, DAN MIRCEA POPESCU Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 4 mai 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR