Inapoi la Cautare

LEGE 171 /2005


pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, destinat finanţării Proiectului privind reforma sectorului sanitar - faza a II-a, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. 1

    Se ratifică Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, destinat finanţării Proiectului privind reforma sectorului sanitar - faza a II-a, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005, în valoare de 65,1 milioane EUR, denumit în continuare Acord de împrumut.

    ART. 2

    (1) Aplicarea Acordului de împrumut va fi realizată de Ministerul Sănătăţii, desemnat ca agenţie de implementare, prin Unitatea de Management al Proiectului Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi al Băncii Mondiale.

    (2) Ministerul Finanţelor Publice va încheia cu Ministerul Sănătăţii un acord de împrumut subsidiar, prin care se vor stabili drepturile şi obligaţiile părţilor în aplicarea Acordului de împrumut, inclusiv repartizarea sumelor necesare finanţării Proiectului privind reforma sectorului sanitar, denumit în continuare Proiect, pe componente şi surse de finanţare.

    ART. 3

    Contribuţia României la finanţarea Proiectului, incluzând şi taxele şi impozitele aferente acestuia, va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, cu excepţia cheltuielilor de funcţionare şi de întreţinere a maternităţilor şi unităţilor de neonatologie cuprinse în Proiect, care vor fi suportate de către aceste unităţi sanitare din bugetele proprii de venituri şi cheltuieli.

    ART. 4

    Fondurile în lei necesare rambursării împrumutului, achitării dobânzilor, a comisioanelor, inclusiv a comisionului iniţial, şi a altor costuri aferente împrumutului se vor asigura din sume alocate anual cu această destinaţie de la bugetul de stat în bugetul Ministerului Sănătăţii.

    ART. 5

    (1) Se autorizează Guvernul României, ca prin Ministerul Finanţelor Publice, de comun acord cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, să introducă, pe parcursul utilizării împrumutului, în raport cu condiţiile concrete de derulare a Acordului de împrumut, amendamente la conţinutul acestuia, care privesc modificări în structura împrumutului pe categorii, componente, modificări de termene, precum şi orice alte modificări care nu sunt de natură să majoreze obligaţiile financiare ale României faţă de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare sau să determine noi condiţionări economice faţă de cele convenite iniţial între părţi.

    (2) Amendamentele la Acordul de împrumut, convenite cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare potrivit alin. (1), se vor aproba prin hotărâre a Guvernului.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

                   p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic