Inapoi la Cautare

LEGE 167 /2003


pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi folosinţa conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    4. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - În intervalul dintre doua inspecţii tehnice deţinătorul vehiculului rutier are obligaţia de a asigura menţinerea acestuia într-o stare tehnica corespunzătoare, în vederea încadrării în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi categoria de folosinţă conform destinaţiei."

    5. Articolul 4 va avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - (1) Inspecţiile tehnice periodice se efectuează de Regia Autonomă <<Registrul Auto Roman>>, denumita în continuare R.A.R., organism tehnic specializat al Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, prin reprezentantele sale judeţene, sau de agenţi economici autorizaţi şi monitorizati de R.A.R.

    (2) Activitatea de inspecţie tehnica periodică se poate realiza de agenţi economici autorizaţi, numai pe baza unui contract de franciza încheiat cu R.A.R. de către aceştia, în condiţiile legii.

    (3) Prin derogare de la prevederile art. 1 lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 79/1998, republicată, instituţiile publice care au dotarea tehnica necesară pentru desfăşurarea activităţii de inspecţie tehnica periodică vor fi autorizate şi vor încheia contracte de franciza, aceste instituţii dobândind astfel şi calitatea de beneficiar.

    (4) În activitatea de inspecţie tehnica periodică, autoritatea R.A.R. se concretizează prin folosirea marcii înregistrate R.A.R. de către agenţii economici autorizaţi sau instituţiile publice autorizate, denumite în continuare persoane autorizate.

    (5) Persoanele autorizate, definite la alin. (4), care au încheiat cu R.A.R. contracte de franciza pentru inspecţia tehnica periodică, nu au dreptul sa cesioneze activitatea de inspecţie tehnica periodică.

    (6) Aparatura utilizata de persoanele autorizate în staţiile de inspecţie tehnica periodică trebuie să fie avizată metrologic şi agreată de R.A.R.

    (7) Atestarea personalului care efectuează inspecţia tehnica periodică se face de R.A.R.

    (8) Monitorizarea persoanelor autorizate să execute inspecţia tehnica periodică cuprinde: supravegherea tehnica a statiilor de inspecţie tehnica periodică, controlul executării inspecţiilor tehnice periodice în aceste staţii, precum şi controlul tehnic în trafic.

    (9) Condiţiile privind autorizarea agenţilor economici şi a instituţiilor publice în vederea efectuării inspecţiilor tehnice periodice, precum şi pentru atestarea personalului care efectuează inspecţiile tehnice periodice se stabilesc prin ordin al ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei."

    6. Articolul 5 va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) Inspecţia tehnica periodică la vehiculele rutiere certificate pentru transportul de mărfuri periculoase sau pentru transportul de mărfuri perisabile, la autospecializatele pentru transport de butelii de gaze, la remorcile-cisterna lente, destinate transportului de mărfuri periculoase, la autovehiculele de epoca, la autovehiculele pentru competitii sportive şi la vehiculele rutiere cu caracteristici speciale se efectuează de R.A.R. în staţiile reprezentantelor sale.

    (2) Autoritatea competenţa poate stabili şi alte categorii de vehicule la care inspecţia tehnica periodică se efectuează de R.A.R. în staţiile reprezentantelor sale.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic