Inapoi la Cautare

LEGE 121 /2012


privind ratificarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 decembrie 2011, pentru finanţarea Proiectului "Centrala Electrică Paroşeni"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) Subîmprumutarea împrumutului contractat de la Banca Europeană de Investiţii şi a contribuţiei părţii române la finanţarea Proiectului prin contractarea de instrumente de datorie publică guvernamentală de către Ministerul Finanţelor Publice se va realiza la preţul pieţei. Beneficiarul final al împrumutului va plăti Ministerului Finanţelor Publice, din surse proprii, pe lângă costurile atrase de acesta, respectiv împrumut BEI şi contractarea de instrumente de datorie publică guvernamentală, şi o primă de risc, astfel încât costul total aferent subîmprumuturilor să reflecte preţul de piaţă conform legislaţiei relevante referitoare la datoria publică, legislaţiei privind ajutorul de stat şi Comunicării Comisiei 2008 C14/02 privind revizuirea metodei de stabilire a ratelor de referinţă şi de scont. Prima de risc se face venit la bugetul de stat.

    (3) Pentru acoperirea riscului de neplată al finanţării subîmprumutate, beneficiarul final al împrumutului, prevăzut la art. 2 alin. (3), va plăti un comision la fondul de risc calculat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare.

    ART. 4

    Rambursarea ratelor de capital, plata dobânzilor, comisioanelor şi a altor costuri aferente împrumutului contractat de la Banca Europeană de Investiţii şi a contribuţiei părţii române la finanţarea Proiectului, precum şi platataxelor şi impozitelor datorate şi plătite pe teritoriul României aferente Proiectului se asigură din surse proprii ale beneficiarului final al împrumutului prevăzut la art. 2 alin. (3).

    ART. 5

    (1) Se autorizează Guvernul României ca, prin Ministerul Finanţelor Publice, de comun acord cu Banca Europeană de Investiţii, să introducă pe parcursul utilizării împrumutului, în raport cu condiţiile concrete de derulare a Contractului de finanţare, amendamente la conţinutul acestuia, care privesc realocări de fonduri, modificări în structură pe componente, modificări de termene, precum şi alte modificări care nu sunt de natură să majoreze obligaţiile financiare ale României faţă de Banca Europeană de Investiţii sau să determine noi condiţionări economice faţă de cele convenite iniţial între părţi.

    (2) Amendamentele la Contractul de finanţare convenite cu Banca Europeană de Investiţii, prevăzute la alin. (1), se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

                  PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

                        ROBERTA ALMA ANASTASE

                        PREŞEDINTELE SENATULUI

                            VASILE BLAGA

    Bucureşti, 5 iulie 2012.

    Nr. 121.

                             CONTRACT DE FINANŢARE

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic