Inapoi la Cautare

LEGE 100 /2007


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a - Reţeaua de localităţi


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.08.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.08.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ART. I

    Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 408 din 24 iulie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - Se aprobă Planul de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a - Reţeaua de localităţi, potrivit anexelor nr. I-VIII, care fac parte integrantă din prezenta lege."

    2. După alineatul (1) al articolului 3 se introduc trei noi alineate, alineatele (1^1)-(1^3), cu următorul cuprins:

    "(1^1) Documentaţia de fundamentare privind trecerea unui oraş de la rangul III la rangul II - municipiu de importanţă interjudeţeană, judeţeană sau cu rol de echilibru în reţeaua de localităţi - va cuprinde Fişa oraşului propus să fie declarat municipiu, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. VI.

    (1^2 ) Documentaţia de fundamentare privind trecerea unui sat-reşedinţă de comună de la rangul IV la rangul III - oraşe - va cuprinde Fişa comunei propuse să fie declarată oraş, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. VII.

    (1^3) Datele din fişele prevăzute la alin. (1^1) şi (1^2), care fac obiectul înregistrărilor oficiale cu prilejul recensământului populaţiei şi al locuinţelor, vor fi înscrise atât cu valorile corespunzătoare ultimului recensământ, a căror confirmare se face prin aviz, emis de Institutul Naţional de Statistică, cât şi cu valorile actualizate la data întocmirii fişei. În cazul acestora din urmă, avizul Institutului Naţional de Statistică se referă doar la populaţia înregistrată la data de 1 iulie a anului precedent celui în care este întocmită fişa."

    3. Articolul 4 va avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - (1) Guvernul sprijină declararea de oraşe noi, preponderent în zonele lipsite de oraşe pe o rază de 25-30 km - cuprinse în tabelele de la pct. 6.0 şi 6.1 ale anexei nr. II şi marcate pe hartă în anexa nr. III -, prin unificarea comunei care are posibilităţile cele mai mari de dezvoltare şi o poziţie favorabilă în cadrul zonei cu una sau mai multe comune învecinate, pe baza hotărârilor adoptate în acest sens de consiliile locale implicate, ca urmare a acordului populaţiei din comunele respective, exprimat prin referendumurile locale desfăşurate în condiţiile legii. În condiţii similare, Guvernul poate acorda sprijin pentru declararea de municipii noi, prin unificarea unui oraş cu una sau mai multe comune din imediata vecinătate.

    (2) Pentru a permite accesul la fondurile structurale acordate de Uniunea Europeană comunelor în care s-au produs scăderi accentuate de populaţie, cuprinse în tabelele de la pct. 5.0 şi 5.1 ale anexei nr. IV şi situate în zonele marcate pe hartă în anexa nr. V, Guvernul încurajează unificarea administrativă a câte două sau mai multe dintre aceste comune care sunt învecinate, la iniţiativa autorităţilor administraţiei publice locale şi ca urmare a voinţei exprimate prin referendum local de către populaţia din comunele interesate.

    (3) Pentru aplicarea dispoziţiilor alin. (1) şi (2), Guvernul asigură:

    a) întocmirea, aprobarea şi promovarea de către Ministerul Administraţiei şi Internelor*) a unor proiecte de lege pentru declararea de oraşe prin unificarea administrativă a două sau mai multe comune sau, după caz, declararea de municipii, prin înglobarea în cadrul unui oraş a mai multor comune, având la bază scrisoarea comună de intenţie a autorităţilor administraţiei publice din unităţile administrativ-teritoriale interesate şi documentaţia corespunzătoare;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.