Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2022


privind evidenţa nominală şi statistică a persoanelor private de libertate determinată de primire, punerea în executare a pedepselor şi măsurilor privative de libertate, stabilirea şi schimbarea regimului de executare, punerea în libertate şi comunicarea actelor de procedură


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

        Aprobate prin ORDINUL nr. 2.188/C din 18 mai 2022
, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 507 din 24 mai 2022.

──────────

    TITLUL I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

        Instrucţiunile privind evidenţa nominală şi statistică a persoanelor private de libertate determinată de primire, punerea în executare a pedepselor şi măsurilor privative de libertate, stabilirea şi schimbarea regimului de executare, punerea în libertate şi comunicarea actelor de procedură, denumite în continuare Instrucţiuni, reglementează activitatea de evidenţă a persoanelor private de libertate şi reprezintă ansamblul operaţiunilor realizate pentru înregistrarea şi actualizarea datelor personale şi cu caracter personal, în vederea asigurării legalităţii deţinerii tuturor persoanelor private de libertate aflate în locurile de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, aplicării regimului executării pedepselor şi măsurilor educative privative de libertate, cunoaşterii structurii persoanelor deţinute, dinamicii persoanelor deţinute, precum şi comunicării de date şi informaţii autorităţilor şi instituţiilor publice, persoanelor juridice şi persoanelor fizice care au dreptul, în temeiul legii sau al acordului expres şi neechivoc al persoanelor private de libertate, să primească astfel de informaţii.

    ART. 2

        În locurile de deţinere subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, denumite în continuare locuri de deţinere, sunt deţinute persoane condamnate la pedeapsa închisorii sau detenţiunii pe viaţă, persoane arestate preventiv în cursul judecăţii şi persoane faţă de care s-au dispus măsuri educative privative de libertate.

    ART. 3

    (1) În fiecare loc de deţinere, evidenţa persoanelor private de libertate se ţine nominal şi statistic.

    (2) Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi locurile de deţinere subordonate adoptă măsurile tehnice şi organizatorice necesare protejării datelor personale şi datelor cu caracter personal ale persoanelor private de libertate împotriva oricăror distrugeri, pierderi, modificări, dezvăluiri sau acces neautorizate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 363/2018
 privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorităţile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale şi combaterii infracţiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative şi de siguranţă, precum şi privind libera circulaţie a acestor date.

    ART. 4

        Prin evidenţa nominală se urmăreşte cunoaşterea datelor referitoare la persoana privată de libertate necesare asigurării legalităţii deţinerii, stabilirii, individualizării sau schimbării regimului de executare şi executării pedepsei, după cum urmează:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic