Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2003


privind prevenirea şi combaterea spălării banilor prin unităţile Trezoreriei statului


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 05.03.2003 și 19.08.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 05.03.2003 și 19.08.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În aplicarea prevederilor Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spalarii banilor se emit următoarele instrucţiuni care reglementează prevenirea şi combaterea spalarii banilor prin unităţile Trezoreriei statului.

    ART. 1

    Sunt supuse prevederilor Legii nr. 656/2002 următoarele operaţiuni efectuate prin Trezoreria statului:

    a) operaţiunile în numerar a căror limita minima în lei reprezintă echivalentul a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se realizează prin una sau mai multe operaţiuni legate între ele, privind:

    - cumpărarea/răscumpărarea de certificate de trezorerie;

    - depunerea/retragerea de garanţii care, potrivit legii, se păstrează în conturi deschise la Trezoreria statului;

    - depunerea/retragerea cautiunilor pentru contestaţiile la actele de executare silită sau la titlurile executorii;

    - orice alte operaţiuni care nu sunt exceptate de la raportare, potrivit art. 3 alin. (8) din Legea nr. 656/2002;

    b) orice operaţiune neexceptata de la raportare, potrivit art. 3 alin. (8) din Legea nr. 656/2002, pentru care exista suspiciuni sau informaţii ca se urmăreşte spalarea banilor, chiar dacă valoarea acesteia este mai mica decât limita minima prevăzută la lit. a).

    ART. 2

    (1) Desemnarea persoanelor implicate în aplicarea prevederilor Legii nr. 656/2002 şi a prezentelor instrucţiuni, precum şi natura şi limitele responsabilităţilor acestora vor fi stabilite astfel:

    a) prin ordin al ministrului finanţelor publice se desemnează persoanele din cadrul Direcţiei contabilităţii publice şi persoanele din cadrul Direcţiei generale a trezoreriei statului din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, care au obligaţia de a transmite zilnic, cu adresa de inaintare, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spalarii Banilor rapoartele primite zilnic de la direcţiile trezorerie şi contabilitate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi de la trezoreriile sectoarelor acestuia. O copie a ordinului ministrului finanţelor publice se transmite direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi administraţiilor finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti;

    b) prin decizie a directorilor generali ai direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, după caz, se desemnează directorii direcţiilor trezorerie şi contabilitate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi directorii adjuncţi ai trezoreriilor sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi înlocuitorii de drept ai acestora, care au obligaţia de a transmite cu adresa de inaintare, zilnic, rapoartele primite la nivelul judeţelor, al municipiului Bucureşti şi al sectoarelor acestuia persoanelor desemnate potrivit lit. a). În termen de 3 zile de la data intrării în vigoare a prezentelor instrucţiuni se transmit Direcţiei contabilităţii publice şi Direcţiei generale a trezoreriei statului din cadrul Ministerului Finanţelor Publice copii ale deciziilor directorilor generali ai direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti;

    c) directorii direcţiilor trezorerie şi contabilitate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor desemna una sau mai multe persoane din cadrul administraţiilor finanţelor publice ale comunelor, oraşelor, municipiilor, respectiv a municipiului Bucureşti, care au atribuţii în întocmirea şi transmiterea zilnica a rapoartelor, potrivit modelelor prevăzute de lege, distinct, pentru fiecare operaţiune prevăzută la art. 1.

    (2) Persoanele din cadrul trezoreriilor sectoarelor municipiului Bucureşti care au atribuţii în întocmirea rapoartelor potrivit modelelor prevăzute de lege, distinct, pentru fiecare operaţiune prevăzută la art. 1, se stabilesc de către directorii adjuncţi ai acestora.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic