Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 2 /2008


de modificare a Instrucţiunii nr. 5/2006 cu privire la sistemul de raportare contabilă semestrială a entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.06.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.06.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă pe bază de contract de prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, răspunderea pentru conducerea contabilităţii le revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale."

    4. La articolul 4, alineatul (3) se abrogă.

    5. La articolul 5, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

    "(3) Entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de C.N.V.M. completează codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activităţi), din Clasificarea activităţilor din economia naţională - CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 şi 301 bis din 5 noiembrie 1997, cu actualizările ulterioare.

    În cazul în care unitatea desfăşoară mai multe activităţi, se va trece codul activităţii preponderente, care defineşte profilul unităţii (respectiv codul clasei CAEN al activităţii preponderente)."

    6. La articolul 6, alineatul (2) va avea următorul cuprins:

    "(2) Entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de C.N.V.M. vor depune la registratura C.N.V.M. şi la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, după caz, atât pe suport magnetic, cât şi pe suport hârtie: raportările contabile semestriale, codul unic de înregistrare, raportul administratorului, precum şi balanţa de verificare a conturilor sintetice.

    Raportările menţionate anterior vor fi semnate şi ştampilate conform legii."

    7. Formularul "Date informative" (cod 30), prevăzut în anexa nr. 2 la instrucţiune, se modifică prin eliminarea poziţiei V "Obligaţii amânate la plată conform prevederilor art. 3 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2004 privind măsuri de diminuare a arieratelor din economie, evidenţiate în conturi extrabilanţiere", respectiv a rândurilor 30 şi 31.

    8. La sfârşitul fiecărui formular din cadrul raportărilor contabile semestriale (cod 10, respectiv cod 20, cod 30), la întocmire şi semnare se va completa astfel:

	

         "Administrator, Întocmit,
    Numele şi prenumele ............. Numele şi prenumele*1) ...........
    Semnătura ....................... Calitatea*2) .....................
    Ştampila unităţii Semnătura ........................

                                               Nr. de înregistrare
                                           în organismul profesional


_________

    *1) Raportările contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.

    *2) Rândul corespunzător calităţii persoanei care a întocmit raportarea contabilă semestrială se completează astfel:

    - director economic, contabil-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii; sau

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic