Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 2 /2008


de modificare a Instrucţiunii nr. 5/2006 cu privire la sistemul de raportare contabilă semestrială a entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ARTICOL UNIC

    Instrucţiunea nr. 5/2006 cu privire la sistemul de raportare contabilă semestrială a entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, aprobată prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 70/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 693 din 14 august 2006, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. Articolul 2 va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - Entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de C.N.V.M., indiferent de forma de organizare şi tipul de proprietate, au obligaţia să întocmească şi să depună un exemplar al raportării contabile semestriale la C.N.V.M. şi un exemplar la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor."

    2. La articolul 3, alineatele (3) şi (4) vor avea următorul cuprins:

    "(3) Contul de profit şi pierdere cuprinde totalitatea veniturilor realizate, a cheltuielilor efectuate, precum şi rezultatele financiare obţinute (profit sau pierdere), preluate din conturile de venituri şi cheltuieli cuprinse în balanţa de verificare întocmită la sfârşitul perioadei de raportare.

    Datele care se raportează în formularul «Contul de profit şi pierdere» sunt cumulate de la începutul anului până la sfârşitul perioadei de raportare.

    Entităţile înscriu în formularul «Contul de profit şi pierdere», la rândul 14, «Salarii», respectiv la rândul 24, «Salarii», pentru societăţile de investiţii financiare, după caz, toate cheltuielile reprezentând drepturi salariale. La acelaşi rând se va cuprinde şi contravaloarea tichetelor de masă acordate salariaţilor în baza prevederilor Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările ulterioare. Aceste informaţii sunt prezentate, de asemenea, la rândul 30 din formularul «Date informative» (cod 30).

    (4) În formularul «Date informative», la rândurile 01 şi 02, coloana 1, entităţile care au în subordine subunităţi vor înscrie cifra 1, indiferent de numărul acestora. La rândurile privind plăţile restante se înscriu sumele de la sfârşitul perioadei de raportare care au depăşit termenele de plată prevăzute în contracte sau în acte normative."

    3. La articolul 4, alineatele (1) şi (2) vor avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - (1) Raportările contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar al acestora.

    Rândul corespunzător calităţii persoanei care a întocmit raportările contabile semestriale se completează astfel:

    - director economic, contabil-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;

    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic