Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2012


de aplicare la nivelul Autorităţii Naţionale a Vămilor a prevederilor titlului I "Transparenţa informaţiilor referitoare la obligaţiile bugetare restante" al cărţii I din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.11.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.11.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. În vederea descurajării acumulării de arierate bugetare de către contribuabilii persoane juridice, Autoritatea Naţională a Vămilor va aduce la cunoştinţa publică lista contribuabililor, cu excepţia microîntreprinderilor, astfel cum au fost definite la art. 112^1 din titlul IV^1 al Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, care înregistrează obligaţii bugetare restante reprezentând creanţe fiscale rezultate din raporturi juridice vamale.

    2. Contribuabililor persoane juridice în privinţa cărora a fost declanşată procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, reglementată de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, nu li se aplică prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

    3. Obligaţiile bugetare stabilite prin titluri de creanţă împotriva cărora contribuabilul a exercitat căile de atac prevăzute de lege nu sunt făcute publice până la soluţionarea căilor de atac.

    4. Lista contribuabililor care înregistrează obligaţii bugetare restante va cuprinde: numele debitorilor, cuantumul obligaţiilor restante datorate la bugetul de stat, pe total şi pe principalele tipuri de creanţe fiscale rezultate din raporturi juridice vamale, şi modalităţile de colectare aplicate de direcţiile regionale pentru accize şi operaţiuni vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

    5. Structura înregistrărilor referitoare la un contribuabil este prezentată în Lista contribuabililor care înregistrează obligaţii bugetare restante reprezentând creanţe fiscale rezultate din raporturi juridice vamale, prevăzută în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentele instrucţiuni.

    6. Informaţiile referitoare la obligaţiile bugetare restante ale contribuabililor se stabilesc de către direcţiile regionale pentru accize şi operaţiuni vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, pe baza evidenţelor proprii.

    7. De corectitudinea informaţiilor care vor fi publicate pe siteul Autorităţii Naţionale a Vămilor (www.customs.ro) răspund directorii executivi ai direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale în a căror evidenţă sunt înregistrate obligaţiile bugetare restante ale contribuabililor.

    8. În vederea publicării pe site-ul Autorităţii Naţionale a Vămilor a listei contribuabililor care înregistrează obligaţii bugetare restante reprezentând creanţe fiscale rezultate din raporturi juridice vamale, direcţiile regionale pentru accize şi operaţiuni vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor vor proceda astfel:

    a) până la data de 15 aprilie 2012, directorii executivi ai direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale vor transmite Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statistică vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor numele şi prenumele persoanelor care vor avea atribuţii în ceea ce priveşte publicarea pe site-ul Autorităţii Naţionale a Vămilor a listei contribuabililor care înregistrează obligaţii bugetare restante la data de 31 martie 2012;

    b) până la data de 20 aprilie 2012, serviciile financiar, contabilitate şi administrarea serviciilor din cadrul direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale vor înainta serviciilor juridice lista contribuabililor care înregistrează obligaţii bugetare restante la data de 31 martie 2012;

    c) serviciile juridice vor proceda la verificarea în evidenţă a obligaţiilor bugetare restante la data de 31 martie 2012 cuprinse în lista comunicată de serviciile financiar, contabilitate şi administrarea serviciilor (cu excepţia microîntreprinderilor);

    d) după verificarea informaţiilor referitoare la obligaţiile bugetare restante la data de 31 martie 2012, serviciile juridice vor transmite serviciilor financiar, contabilitate şi administrarea serviciilor rezultatul verificărilor efectuate;

    e) sumele reprezentând obligaţii bugetare restante vor fi notificate debitorilor în scris de către direcţiile regionale pentru accize şi operaţiuni vamale. Modalitatea de comunicare a notificării va fi cea prevăzută de dispoziţiile art. 44 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;

    f) după punerea de acord cu debitorii asupra obligaţiilor restante, aceştia vor recunoaşte sub semnătură realitatea informaţiilor care urmează a fi incluse pe site-ul Autorităţii Naţionale a Vămilor;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.