Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2007


pentru stabilirea procedurii privind efectuarea operaţiunilor necesare pentru acoperirea de la bugetul de stat a plăţii TVA în cadrul programelor PHARE, ISPA şi SAPARD


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de către Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente acestora, în bugetul de stat, la poziţia Fondul Naţional de Preaderare, sunt prevăzute sumele pentru acoperirea plăţii TVA aferente livrărilor de bunuri, prestărilor de servicii şi execuţiei de lucrări, finanţate, integral sau parţial, din contribuţia financiară a Uniunii Europene şi/sau din cofinanţarea aferentă, ai căror beneficiari sunt autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, unităţi subordonate, în coordonarea acestora, organisme neguvernamentale, nonprofit, de utilitate publică cu personalitate juridică care funcţionează în domeniul dezvoltării regionale, organisme neguvernamentale, nonprofit, cu personalitate juridică, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. şi Compania Naţională de Căi Ferate - C.F.R. - S.A.

    În sensul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2007, din categoria unităţilor subordonate sau în coordonarea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale - cu excepţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. şi a Companiei Naţionale de Căi Ferate - C.F.R. - S.A. - nu fac parte persoanele juridice cu scop lucrativ, indiferent de forma de organizare.

    Prezentele instrucţiuni se aplică, fără a prejudicia prevederile legislaţiei fiscale în vigoare, următoarelor categorii de contracte: servicii, lucrări, achiziţii de bunuri, scheme de grant, înfrăţire instituţională.

    Agenţiile de implementare efectuează plăţile către contractori şi, respectiv, către bugetul de stat pe baza facturilor sau a deconturilor speciale de TVA şi în cazul beneficiarilor de achiziţii intracomunitare a căror valoare este mai mare de 10.000 euro.

    Beneficiarii au obligaţia să prezinte agenţiei de implementare documentele necesare pentru plata TVA şi îşi asumă întreaga responsabilitate cu privire la realitatea cheltuielilor justificative incluse în documentele prezentate agenţiei de implementare.

    Pe baza prezentelor instrucţiuni, agenţiile de implementare vor elabora proceduri interne.

    I. Acoperirea de la bugetul de stat a plăţii TVA în cadrul programelor PHARE

    Instituţiile reprezentând structuri de implementare a programelor PHARE sunt următoarele:

    - Direcţia generală Autoritatea de Plată/Fondul Naţional entitate cu rol de trezorerie din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, prin intermediul căreia fondurile Uniunii Europene sunt transferate către beneficiar;

    - agenţiile de implementare (Ministerul Integrării Europene şi Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE) - organisme de implementare din cadrul administraţiei naţionale, responsabile cu organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor, a contractărilor şi cu efectuarea plăţilor, precum şi cu implementarea tehnică, în cazul proiectelor de sprijinire a investiţiilor, a proiectelor de dezvoltare instituţională şi, dacă se prevede explicit, a altor proiecte.

    1. Deschiderea şi funcţionarea conturilor

    În scopul asigurării fluxurilor financiare necesare acoperirii de la bugetul de stat a plăţii TVA în cadrul programelor PHARE se vor derula operaţiuni prin contul curent general al Trezoreriei Statului deschis la Banca Naţională a României (cont nr. IBAN RO19TREZ99923540155XXXXX).

    1.1. Agenţiile de implementare PHARE deschid la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti contul 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plăţii TVA în cadrul Programelor PHARE".

    1.2. Funcţiunea contului 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plăţii TVA în cadrul Programelor PHARE"

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.