Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2004


privind modul de raportare şi de calcul al valorii producţiei şi redevenţei miniere datorate de către titularii actelor de dare în administrare sau de concesiune


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 30.04.2004 și 30.09.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 30.04.2004 și 30.09.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    I. Obligaţiile titularilor de licenţe şi/sau de permise

    1. Titularii licenţelor/permiselor sunt obligaţi la plata către bugetul de stat a unei taxe pentru activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale, precum şi a unei redevenţe miniere pentru activitatea de exploatare (incluzând şi exploatarea experimentală desfăşurată în timpul activităţii de explorare).

    2. Titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare au obligaţia ca, în termen de 15 zile de la data eliberării acestora, să se înregistreze la organele fiscale la care sunt arondaţi, ca plătitori de taxe şi redevenţe miniere.

    3. În acelaşi termen titularii au obligaţia de a se prezenta pentru luarea în evidenţă la compartimentul de inspecţie teritorială pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la care sunt arondaţi. Pentru luarea în evidenţă, aceştia vor avea asupra lor licenţa sau permisul, în original, precum şi o copie a acesteia/acestuia, care va rămâne la compartimentul de inspecţie teritorială pentru resurse minerale după confruntarea acesteia cu exemplarul original de către reprezentantul autorizat al compartimentului respectiv. Aceeaşi obligaţie o au şi titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare, încheiate înainte de data intrării în vigoare a prezentului ordin. Aceleaşi obligaţii revin titularilor şi în cazul apariţiei unor modificări ale prevederilor licenţelor şi/sau permiselor prin acte adiţionale încheiate cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, conform prevederilor legale în vigoare.

    4. Redevenţele miniere se declară la organul fiscal competent până la data de 25 inclusiv a lunii următoare perioadei pentru care se datorează, iar taxa pentru activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale se declară la organul fiscal competent până la data de 25 decembrie inclusiv a anului în curs, pentru anul următor, pe formularul stabilit prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 281/2004 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat", cod 14.13.01.01/a. Titularii au obligaţia ca, în termen de 3 zile de la data depunerii declaraţiei, să transmită o copie de pe aceasta la compartimentele de inspecţie teritorială pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la care sunt arondaţi.

    A. Taxa pe activitatea minieră

    1. Calculul şi evidenţa taxei datorate de titularii licenţelor de explorare sau de exploatare, precum şi de titularii permiselor de prospecţiune sau de exploatare se realizează de către aceştia, în funcţie de suprafaţa perimetrelor înscrise în actele de dare în administrare sau de concesiune şi de taxele anuale specifice fiecărui tip de activitate (pe unitatea de suprafaţă), prevăzute la art. 44 din Legea minelor nr. 85/2003.

    2. Raportarea plăţii taxelor pentru activităţile miniere menţionate la pct. 1 se face anticipat, în baza unei declaraţii anuale privind taxa pe activităţi miniere, întocmită de titularii licenţelor de explorare sau de exploatare, precum şi de titularii permiselor de prospecţiune sau de exploatare, în conformitate cu modelul şi cu instrucţiunile de completare cuprinse în anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni tehnice, după cum urmează:

    - pentru primul an de activitate, la data intrării în vigoare a actului de dare în administrare sau de concesiune, proporţional cu numărul de luni rămase până la sfârşitul anului;

    - pentru următorii ani de activitate, până la data de 31 decembrie a anului în curs, pentru anul următor;

    - pentru titularii de permis de exploatare, la data eliberării acestuia, pentru întreaga perioadă de valabilitate a permisului.

    B. Redevenţa minieră

    1. Pentru evidenţa şi calculul redevenţei miniere, titularii licenţelor sau ai permiselor de exploatare, precum şi titularii licenţelor de explorare, care realizează producţie minieră prin exploatare experimentală, au obligaţia de a întocmi şi de a transmite Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale rapoarte trimestriale pentru fiecare perimetru, cu date şi informaţii privind activitatea de exploatare a resurselor minerale şi producţia minieră realizată, în conformitate cu definiţiile din Legea nr. 85/2003.

    Datele vor fi înscrise în formularul prevăzut în tabelul din anexa nr. 2 la prezentele instrucţiuni tehnice şi vor fi transmise compartimentelor de inspecţie teritorială pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la care sunt arondaţi, până la data de 10 a primei luni a trimestrului următor perioadei de raportare.

    Până la data de 20 a primei luni a trimestrului următor perioadei de raportare, titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare vor depune la compartimentul de inspecţie teritorială pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, la care sunt arondaţi, un exemplar al decontului trimestrial, însoţit de copii ale documentelor justificative de plată. Modelul de decont trimestrial este prezentat în anexa nr. 3 la prezentele instrucţiuni tehnice.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.