Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2003


de aplicare a prevederilor titlului I "Transparenta informaţiilor referitoare la obligaţiile bugetare restante" al cărţii I din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 14.12.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (14.12.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. În vederea descurajarii acumularii de arierate bugetare de către contribuabili, persoane juridice, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale aduce la cunoştinţa publică lista contribuabililor, cu excepţia microintreprinderilor, astfel cum au fost definite prin Ordonanţa Guvernului nr. 24/2001 privind impunerea microintreprinderilor, care înregistrează obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat şi la bugetul asigurărilor pentru şomaj reprezentând contribuţii.

    2. Lista va cuprinde: numele debitorilor, cuantumul obligaţiilor restante, pe total şi pe tipuri de contribuţii, şi modalităţile de colectare aplicate de organele competente ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

    3. Structura înregistrărilor referitoare la un contribuabil este prezentată în anexa care face parte integrantă din prezentele instrucţiuni.

    4. În sensul prezentelor instrucţiuni, contribuabilii mari sunt cei administrati în baza Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 3/2003 privind organizarea activităţii de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov în cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi în baza Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.173/2000 privind organizarea activităţii de administrare şi control financiar fiscal la marii contribuabili, restul contribuabililor incadrandu-se în categoria contribuabililor mijlocii şi mici, cu excepţia microintreprinderilor, astfel cum au fost definite prin Ordonanţa Guvernului nr. 24/2001.

    5. Informaţiile referitoare la obligaţiile restante la bugetul asigurărilor sociale de stat şi la bugetul asigurărilor pentru şomaj ale debitorilor se stabilesc pe baza evidentei analitice pe plătitori.

    6. Informaţiile referitoare la obligaţiile restante la bugetul asigurărilor sociale de stat şi la bugetul asigurărilor pentru şomaj ale contribuabililor care îşi desfăşoară activitatea şi prin sucursale şi/sau puncte de lucru înregistrate ca plătitoare de contribuţii în alte judeţe vor cuprinde atât obligaţiile restante datorate de persoana juridică pentru activitatea proprie, cat şi obligaţiile restante datorate de sucursalele şi/sau punctele de lucru care-i aparţin.

    7. Contribuabililor, persoane juridice, în privinta cărora a fost declansata procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, reglementată de Legea nr. 64/1995 privind procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu li se aplică prevederile Legii nr. 161/2003.

    8. Obligaţiile bugetare stabilite prin titluri de creanta, împotriva cărora contribuabilul a exercitat căile de atac prevăzute de lege, nu sunt făcute publice până la soluţionarea căilor de atac.

    9. Informaţiile prevăzute în prezentele instrucţiuni vor fi transmise Direcţiei strategie indicatori sociali şi informatica din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin mijloace electronice şi prin procedurile traditionale.

    10. De corectitudinea acestor informaţii care vor fi transmise Direcţiei strategie indicatori sociali şi informatica, în vederea publicării pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, răspund conducătorii organelor teritoriale în a căror rază sunt înregistraţi plătitorii de contribuţii care au obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat şi la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

    11. Modalitatea de transmitere a informaţiilor, în vederea publicării acestora pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale la termenele prevăzute la art. 5 alin. (2) din Legea nr. 161/2003, este următoarea:

    a) pentru marii contribuabili:

    - până la data de 14 mai 2003 casele teritoriale de pensii şi agenţiile teritoriale de ocupare a forţei de muncă vor inventaria din evidenta analitica pe plătitori toţi debitorii cu obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat şi la bugetul asigurărilor pentru şomaj la data de 31 decembrie 2002, astfel:

    ● vor completa, potrivit anexei, datele pentru fiecare mare contribuabil din lista marilor contribuabili transmisă pe judeţe, inclusiv pentru sucursalele şi punctele de lucru ale debitorilor înregistraţi în alte judeţe;

    ● vor proceda, în cazul în care nu s-a procedat până la această dată, la notificarea şi punerea de acord cu debitorii asupra obligaţiilor restante la bugetul asigurărilor sociale de stat şi la bugetul asigurărilor pentru şomaj pe care le gestionează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.