Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI din /2003


pentru decontarea biletelor speciale de călătorie gratuita cu mijloacele de transport auto şi fluviale, acordate în baza prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobată şi modificată prin Legea nr. 189/2000, cu modificările şi completările ulterioare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.12.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.12.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Prevederi generale

    Sfera de aplicare

    1. Prezentele instrucţiuni se aplică persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, precum şi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, denumite în continuare beneficiari ai Legii.

    Prestaţii

    2. Persoanele aflate în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 şi 4 din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, şi care nu călătoresc pe calea ferată română beneficiază anual de 12 călătorii gratuite cu mijloace de transport auto sau cu mijloace de transport fluviale, după caz, la alegere. Biletele de călătorie gratuita pot fi folosite şi de insotitori, membri de familie, în cadrul numărului de călătorii stabilite pentru titular.

    3. Persoanele aflate în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 şi 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobată şi modificată prin Legea nr. 189/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi care nu călătoresc pe calea ferată română beneficiază anual de 6 călătorii dusintors gratuite cu mijloace de transport auto sau cu mijloace de transport fluviale, după caz, la alegere. Aceste persoane au dreptul sa calatoreasca cu un însoţitor, în cadrul numărului de călătorii stabilite pentru titular.

    Prestatori

    4. Călătoriile gratuite pentru cele două categorii de beneficiari ai Legii, prevăzute la pct. 2 şi 3, se pot asigura de către agenţii economici autorizaţi pentru transportul intern cu mijloace de transport auto, în cazul transportului rutier, sau cu navele de călători, în cazul transportului fluvial, pe cai navigabile interioare, indiferent dacă sunt cu capital de stat, cu capital privat sau mixt.

    Călătoriile gratuite se efectuează cu mijloace auto sau cu nave de transport fluvial intern de călători.

    II. Emiterea şi distribuirea taloanelor speciale de călătorie

    Instituţia care asigura emiterea şi distribuirea taloanelor speciale de călătorie, precum şi evidenta beneficiarilor Legii; modalităţi de emitere şi distribuire

    5. Taloanele speciale de călătorie se emit şi se distribuie beneficiarilor Legii prin grija Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv prin Casa Naţionala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, denumita în continuare CNPAS.

    6. Transmiterea taloanelor speciale de călătorie la fiecare beneficiar al Legii, pentru un nou an calendaristic, se efectuează până cel mai târziu în luna februarie a anului respectiv, o dată cu plata drepturilor băneşti acordate în baza legii, prin unităţile de posta, unităţile C.E.C. sau ale altor bănci autorizate, la care beneficiarii Legii au deschis cont curent personal.

    7. Pentru beneficiarii Legii care au primit taloane speciale de călătorie şi ale căror date de identificare se modifica în cursul anului - modificări de stare civilă, schimbarea adresei, mutarea în alta localitate - nu se mai emit noi taloane, legitimarea făcându-se pe baza actelor doveditoare ale modificărilor respective.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.