Inapoi la Cautare

INSTRUCŢIUNI 3128 /2003


privind criteriile de autorizare a operatorilor de arhiva


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.11.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.11.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    4. De asemenea, solicitantul va anexa la cererea de autorizare documentele din care să rezulte ca are în proprietate echipamentul tehnic minim necesar desfăşurării activităţii de operator de arhiva, şi anume cel puţin două calculatoare conectate la Internet, cel puţin o imprimanta compatibila cu calculatoarele din dotare, telefon şi fax, la toate birourile teritoriale pe care le va deschide.

    5. În cazul persoanelor care exercită profesii liberale, condiţia existenţei cel puţin a unui salariat cu studii superioare în domeniul juridic, angajat de cel puţin un an pe o funcţie de specialitate juridică, prevăzută la pct. 3, este îndeplinită şi în situaţia în care persoanele nominalizate au calitatea de titular sau colaborator în forma de exercitare a profesiei liberale respective.

    B. Numărul de birouri teritoriale care vor primi avize de garanţie în vederea înscrierii în arhiva - maximum 25 de puncte

    1. Acest criteriu are în vedere numărul de birouri de înscriere în arhiva a avizelor de garanţie, pe care solicitantul se angajează să le deschidă în raza teritorială a municipiilor, oraşelor şi comunelor în care funcţionează instanţe judecătoreşti.

    2. În situaţia în care solicitantul înţelege sa desfăşoare activitatea de înscriere a avizelor cu împuternicirea unor agenţi, acesta va prezenta autorităţii de supraveghere documentele care atesta existenta raporturilor juridice dintre el şi persoanele ce vor avea calitatea de agent împuternicit.

    3. În situaţia în care activitatea solicitantului urmează a se desfăşura şi prin intermediul agenţilor împuterniciţi, cel puţin jumătate din numărul total al birourilor teritoriale trebuie să fie deservita cu mijloace de producţie şi salariaţii proprii ai solicitantului autorizaţiei.

    4. Birourile de înscriere în arhiva deservite cu mijloace de producţie şi salariaţii proprii ai solicitantului autorizaţiei trebuie să fie astfel situate încât solicitantul să aibă capacitatea de a acoperi teritorial minimum 5 judeţe, prin deschiderea pe raza fiecărui judeţ cel puţin a unui birou teritorial.

    5. Solicitanţii trebuie să dovedească existenta în proprietatea sau în folosinţă lor şi a agenţilor acestora a unor sedii corespunzătoare în care se va desfăşura activitatea de înscriere în arhiva a avizelor de garanţie, iar în cazul celor situate în clădiri cu mai multe apartamente, faptul ca sediile nu au, în fapt, destinaţia de locuinta.

    6. Pentru birourile teritoriale proprii, precum şi pentru cele deschise prin împuternicirea unor agenţi, solicitantul va prezenta dovada înscrierii acestora în registrele de înmatriculare corespunzătoare, ca sedii principale ori secundare.

    7. Se va acorda câte un punct pentru fiecare birou teritorial deschis.

    C. Existenta unei poliţe de asigurare sau a garanţiei oferite pentru răspundere profesională, superioară nivelului minim obligatoriu prevăzut de art. 20 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor şi efectuarea inscrierilor în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, aprobată şi modificată prin Legea nr. 298/2002, cu modificările ulterioare - 10 puncte

    D. Capacitatea de a asigura accesul la arhiva prin tehnologii noi - 10 puncte

    1. Solicitanţii vor face dovada ca pentru fiecare birou teritorial pe care se angajează sa îl deschidă deţin, cel puţin pentru conducătorul biroului teritorial respectiv, semnatura electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat valabil, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat. În acest sens solicitanţii vor anexa o declaraţie pe propria răspundere, urmând ca ulterior, la cererea autorităţii de supraveghere, sa transmită documente de test semnate electronic.

    2. Pentru fiecare birou teritorial solicitantul trebuie să deţină o unitate suplimentară de stocare de date pe mediu optic sau magnetic ori sa dispună de o soluţie de stocare în reţea amplasata la sediul central al acestuia. Dovada drepturilor solicitantului cu privire la aceste echipamente se face prin anexarea documentelor de plată corespunzătoare.

    E. Notorietatea şi reputaţia solicitantului - 25 de puncte

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic