Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 799 /2020


privind alocarea temporară a unor sume din venituri din privatizare ordonatorului principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 06.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (06.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, al art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015
 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2016
, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 51 din Legea bugetului de stat pe anul 2020 nr. 5/2020
, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) În scopul asigurării necesarului de finanţare al autorităţii de management pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria, finanţat din fonduri europene structurale şi de investiţii, în vederea efectuării plăţilor aferente cererilor de rambursare pentru cheltuielile eligibile finanţate din fonduri externe nerambursabile, se aprobă alocarea temporară din venituri din privatizare de către Ministerul Finanţelor Publice a sumei de 16.000.000 euro.

    (2) Ordonatorul principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria, care beneficiază de prevederile alin. (1), este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

    (3) Suma alocată autorităţii de management pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria din venituri din privatizare, înregistrată în contul curent în valută al Ministerului Finanţelor Publice deschis la Banca Naţională a României şi utilizată, va fi rambursată Ministerului Finanţelor Publice, în euro, din sumele restituite cu această destinaţie de către Comisia Europeană, până la data de 31 martie 2021.

    (4) Pentru neachitarea sumelor datorate la termenul de scadenţă prevăzut la alin. (3) se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere calculate potrivit prevederilor legale în vigoare. Dobânzile şi penalităţile de întârziere reprezintă venit al bugetului Trezoreriei Statului şi se asigură de ordonatorul principal de credite cu rol de autoritate de management din bugetele proprii.

    (5) Responsabilitatea cu privire la utilizarea sumelor alocate din venituri din privatizare pentru destinaţia stabilită la alin. (1) revine în totalitate Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

    ART. 2

    (1) Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică, efectuează transferul integral, în euro, al sumei prevăzute la art. 1 alin. (1), în termen de două zile lucrătoare de la data solicitării de către Direcţia generală cooperare teritorială europeană din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

    (2) Suma în euro prevăzută la art. 1 alin. (1) se transferă din contul „Disponibil la vedere. Alte depozite atrase MFP/EURO“, deschis la Banca Naţională a României pe numele Ministerului Finanţelor Publice, în contul în euro deschis la Banca Transilvania - S.A., Sucursala Marriott, RO46BTRLEURCRT0PC1475408 „Programul Interreg V-A România-Bulgaria“, administrat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin Serviciul certificare.

    (3) Serviciul certificare efectuează transferul sumei în euro prevăzute la art. 1 alin. (1) în contul de disponibil al ordonatorului principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria în termen de o zi lucrătoare de la data încasării sumei, pe baza solicitării transmise de autoritatea de management.

    (4) Ordonatorul principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria, prin intermediul Serviciului certificare, restituie Ministerului Finanţelor Publice sumele neutilizate în euro din venituri din privatizare în contul „Disponibil la vedere. Alte depozite atrase MFP/EURO“, deschis la Banca Naţională a României pe numele Ministerului Finanţelor Publice, până cel târziu la data de 24 decembrie 2020.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic