Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 793 /2008


privind acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă pentru populaţia din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi şi Neamţ


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 5 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se acordă un ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, în limita sumei de 1.092.000 lei, pentru ajutorarea populaţiei din judeţele Bacău (595.500 lei), Botoşani (39.500 lei), Iaşi (192.000 lei) şi Neamţ (265.000 lei), afectată de inundaţii, constând în apă minerală, alimente, bunuri de strictă necesitate şi motorină, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2.

    (1) Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat va scădea din gestiune, la preţurile de înregistrare, prin debitarea contului 6891 "Cheltuieli privind rezerva de stat", cantităţile de produse aprobate a fi scoase din rezervele de stat, potrivit prezentei hotărâri, pe baza avizelor de expediţie şi a proceselor-verbale de predare-primire semnate de împuterniciţii desemnaţi de instituţiile prefectului din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi şi Neamţ.

    (2) Reîntregirea stocului cu cantităţile acordate se va face în anul 2009, finanţarea fiind asigurată din bugetul de stat.

    ART. 3

    (1) Transportul produselor până la locurile indicate de instituţiile prefectului din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi şi Neamţ se va efectua în regim de urgenţă cu mijloace auto proprii sau ale unor societăţi comerciale angajate de unităţile teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat.

    (2) Cheltuielile legate de transportul produselor se suportă de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, în limita bugetului aprobat.

    (3) Schimbarea, sub orice formă, a destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar de urgenţă din rezervele de stat este interzisă şi atrage, după caz, răspunderea civilă, administrativă, disciplinară sau penală.

    ART. 4

    (1) Instituţiile prefectului din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi şi Neamţ vor justifica distribuirea produselor scoase din rezervele de stat în condiţiile prezentei hotărâri, conform prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 371/1993 privind acordarea, în primă intervenţie, a ajutoarelor umanitare populaţiei afectate, ca urmare a unor situaţii excepţionale.

    (2) Documentele justificative privind distribuirea vor fi păstrate la sediul instituţiilor prefectului din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi şi Neamţ, în vederea punerii lor la dispoziţia organelor de control abilitate.

    ART. 5
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic