Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 707 /2013


pentru modificarea Programului de măsuri împotriva poluării cu substanţe chimice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 351/2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. I


    Programul de măsuri împotriva poluării cu substanţe chimice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 351/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 20 mai 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. La articolul 3, alineatele (4) şi (7) vor avea următorul cuprins:

    "(4) SCM prevăzute la alin. (1) se aplică corpurilor de apă de suprafaţă în conformitate cu cerinţele prevăzute în tabelul 3 - partea B din anexa nr. 2 la program; tabelul 3 - partea B pct. 3 din anexa nr. 2 la program poate fi modificat, pe baza expertizei tehnice şi a raţionamentului experţilor, după evaluarea rezultatelor monitorizării resurselor de apă.

    .......................................................................

    (7) Autoritatea responsabilă ia măsurile necesare de monitorizare în vederea asigurării analizei tendinţelor pe termen lung a concentraţiilor substanţelor prioritare prevăzute în tabelul 3 - partea A din anexa nr. 2 la program, care tind să se acumuleze în sedimente şi/sau în biota, în mod special pentru substanţele de la poziţiile (2), (5), (6), (8), (14), (17), (18), (19), (20), (22), (23), (28), (30) şi (32), pe baza monitorizării stării apei efectuate, în conformitate cu prevederile art. 35 din Legea nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare; pentru substanţele din tabelul 3 din anexa nr. 1 la program, monitorizarea corpurilor de apă de suprafaţă asigură analiza prezenţei acestora în vederea stabilirii şi aplicării ulterioare de SCM, dacă acestea sunt necesare."

    2. La articolul 4, alineatul (5) va avea următorul cuprins:

    "(5) Orice evacuare de ape uzate, care conţine poluanţi specifici foarte periculoşi (lista I) în reţele de canalizare, are valori-limită de emisie «0». Valoarea-limită de emisie «0» reprezintă concentraţia mai mică decât limita de cuantificare a celei mai bune metode de analiză disponibile pentru acel poluant, aplicabilă cu preţuri suportabile."

    3. La articolul 5, alineatul (1) va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) Pe baza informaţiilor obţinute potrivit dispoziţiilor prevăzute la art. 35 şi 43 din Legea nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, şi în temeiul Regulamentului (CE) nr. 166/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 ianuarie 2006 de instituire a unui registru european al emisiilor şi transferului de poluanţi şi de modificare a directivelor 91/689/CEE şi 96/61/CE ale Consiliului, precum şi al altor date disponibile obţinute ca urmare a aplicării prevederilor din avizele şi autorizaţiile de gospodărire a apelor şi avizele şi autorizaţiile de mediu, autoritatea responsabilă iniţiază şi coordonează stabilirea unui inventar al emisiilor, evacuărilor şi pierderilor pentru toate substanţele prioritare şi poluanţi specifici prevăzute în tabelul 3 - partea A din anexa nr. 2 la program, pentru fiecare district de bazin hidrografic sau parte a unui district de bazin hidrografic. Inventarul se realizează de către autoritatea competentă pe baza liniilor directoare prevăzute în anexa nr. 6 la program. Pentru fiecare substanţă din inventar se realizează şi se ataşează fişa de date, al cărei conţinut este prevăzut în anexa nr. 7 la program, şi se specifică tipul de efect toxic specific, conform prevederilor anexei nr. 8 la program. Relevanţa pentru fiecare poluant specific se stabileşte pe baza studiilor de specialitate, elaborate conform liniilor directoare prevăzute în anexa nr. 9 la program şi datelor de monitorizare a acestor substanţe în resursele de apă."

    4. La articolul 8, alineatul (2) va avea următorul cuprins:

    "(2) Autoritatea competentă care desemnează zonele de amestec include în planurile de management ale bazinelor hidrografice, întocmite potrivit prevederilor art. 43 alin. (1) din Legea nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, o descriere a:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic