Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 691 /2008


pentru modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 643/2007 privind aprobarea Strategiei de selectare a investitorilor pentru realizarea unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. I

    Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 643/2007 privind aprobarea Strategiei de selectare a investitorilor pentru realizarea unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 433 din 28 iunie 2007, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La capitolul 1 "Generalităţi", punctul 1.2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "1.2. Pentru România energia nucleară reprezintă o alternativă durabilă de dezvoltare a sectorului energetic, având în vedere resursele limitate de materii prime energetice, precum şi nevoia obţinerii unei energii la un preţ competitiv şi care nu produce gaze cu efect de seră. În acest context, finalizarea unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă reprezintă un obiectiv prioritar al strategiei pe termen scurt şi mediu de dezvoltare a sectorului energetic prevăzut în Strategia energetică a României 2007-2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1.069/2007."

    2. La capitolul 2 "Principalele obiective avute în vedere", punctele 2.1, 2.2, 2.6 şi 2.7 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "2.1. Finanţarea finalizării unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă se realizează de către societatea comercială înfiinţată în acest scop, inclusiv prin aport la capitalul social şi alte forme de participare financiară.

    2.2. Promovarea unei structuri de acţionariat în societatea comercială care se va înfiinţa pentru finalizarea unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, în care SNN - S.A. să deţină o cotă de participare de 51% din capitalul social. În acest scop, statul român va participa la majorarea capitalului social al SNN - S.A., prin alocarea de sume din Fondul naţional de dezvoltare, cu respectarea dreptului de subscriere/preferinţă al celorlalţi acţionari, în mod proporţional cu cota de capital social deţinută de aceştia, şi va acorda, dacă este cazul, SNN - S.A. credite atrase cu garanţie de stat, în condiţiile legii.

    ........................................................

    2.6. Inventarul de apă grea şi prima încărcătură de combustibil nuclear se vor asigura din România, de către SNN - S.A.

    2.7. Realizarea obiectivului şi punerea lui în funcţiune trebuie să răspundă tuturor cerinţelor şi reglementărilor în vigoare."

    3. La capitolul 3 "Prezentarea modelului de realizare a unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă", punctele 3.1.3, 3.1.4 şi 3.1.7 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "3.1.3. În structura acţionariatului viitoarei societăţi comerciale vor fi prezenţi mai mulţi acţionari, SNN - S.A. urmând să deţină pachetul majoritar de acţiuni de 51%. În acest scop, statul român va participa la majorarea capitalului social al SNN - S.A. prin alocarea de sume din Fondul naţional de dezvoltare, cu respectarea dreptului de subscriere/preferinţă al celorlalţi acţionari, în mod proporţional cu cota de capital social deţinută de aceştia, şi va acorda, dacă este cazul, SNN - S.A. credite atrase cu garanţie de stat, în condiţiile legii.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic