Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 627 /2010


privind schimbarea regimului juridic al unor terenuri în vederea realizării de către Ministerul Apărării Naţionale a unui program pentru construirea de locuinţe


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 11 lit. m) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 10 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 42 alin. (2) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se aprobă trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia a terenurilor aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale în suprafaţă totală de 14,6258 ha, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea realizării de către Ministerul Apărării Naţionale a unui program pentru construirea de locuinţe.

    ART. 2

    (1) Se aprobă construirea de locuinţe proprietate personală, din fondurile beneficiarilor prevăzuţi la art. 42 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările ulterioare, pe terenurile în suprafaţă de 10,1050 ha din suprafaţa totală prevăzută la art. 1.

    (2) Se aprobă darea în folosinţă cu titlu oneros a terenurilor aferente locuinţelor prevăzute la alin. (1) către proprietarii acestora, pe durata existenţei construcţiilor, pe bază de contracte încheiate în condiţiile legii.

    (3) Cuantumul sumelor datorate de proprietarii locuinţelor pentru folosirea terenurilor aferente acestora se stabileşte prin ordin al ministrului apărării naţionale.

    (4) Sumele prevăzute la alin. (3) se fac venit la bugetul de stat.

    (5) Predarea-preluarea terenurilor aferente locuinţelor se face pe bază de proces-verbal încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi beneficiarii dreptului de folosinţă, după finalizarea construcţiilor.

    ART. 3

    În scopul desfăşurării programului pentru construirea de locuinţe, se aprobă realizarea utilităţilor publice, constând în drumuri, alei, reţele electrice, termice, de alimentare cu apă, gaz, energie electrică, de canalizare, construcţii cu destinaţie economico-socială, precum şi alte asemenea elemente stabilite de legislaţia în domeniu, pe terenurile în suprafaţă de 4,5208 ha din suprafaţa totală prevăzută la art. 1.

    ART. 4

    (1) Se aprobă punerea la dispoziţia dezvoltatorului selectat de Ministerul Apărării Naţionale a terenurilor în suprafaţă totală de 14,6258 ha prevăzute la art. 1, până la finalizarea lucrărilor de construire prevăzute la art. 2 alin. (1) şi art. 3, în condiţiile legii.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic