Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 573 /2001


privind stabilirea cerinţelor referitoare la etichetarea şi eficienta energetica a aparatelor frigorifice de uz casnic pentru introducerea lor pe piaţa


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 11.04.2002 și 09.10.2003 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 11.04.2002 și 09.10.2003 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (1) Producătorul unui aparat frigorific de uz casnic sau reprezentantul sau autorizat este responsabil pentru încadrarea aparatului respectiv în clasele de eficienta energetica corespunzătoare categoriei sale şi pentru exactitatea datelor înscrise pe eticheta şi în fişa.

    (2) Prin reprezentant autorizat se înţelege persoana juridică având sediul în România, desemnată de producător sa acţioneze în numele sau.

    (3) Informaţiile cuprinse în eticheta şi în fişa se publică numai cu consimţământul producătorului sau al reprezentantului sau autorizat.

    (4) În cazul în care nici producătorul, nici reprezentantul sau autorizat nu aplica eticheta, obligaţia privind aplicarea acesteia revine vânzătorului. În acest caz producătorul sau reprezentantul sau autorizat are obligaţia de a livra gratuit şi la timp etichetele necesare.

    (5) Se interzice aplicarea de alte etichete, mărci, simboluri, inscripţii referitoare la consumul de energie, care nu corespund cerinţelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a).

    ART. 5

    Producătorul sau reprezentantul sau autorizat întocmeşte şi deţine, timp de 5 ani de la data fabricării ultimului aparat frigorific de uz casnic din seria respectiva de fabricaţie, documentaţia care atesta conformitatea aparatului frigorific de uz casnic cu cerinţele prezentei hotărâri. Aceasta documentaţie va fi prezentată spre examinare, la cerere, organelor de control abilitate.

    ART. 6

    În cazul în care producătorul nu are sediul în România şi nu şi-a desemnat un reprezentant autorizat, obligaţia de a deţine documentaţia care atesta conformitatea aparatului frigorific de uz casnic cu cerinţele prezentei hotărâri şi de a prezenta aceasta documentaţie, la cerere, organelor de control abilitate revine importatorului.

    ART. 7

    (1) Producătorul sau reprezentantul sau autorizat aplica marcajul de conformitate CS atunci când sunt respectate cerinţele referitoare la eficienta energetica, evaluate conform procedurii de evaluare a conformitatii, prevăzută în anexa nr. 3.

    (2) Pentru aparatele frigorifice de uz casnic introduse pe piaţa cu marcajul de conformitate CE documentaţia tehnica ce atesta conformitatea aparatului frigorific de uz casnic cu cerinţele privind eficienta energetica, potrivit art. 5 şi 6, este prevăzută în anexa nr. 4.

    (3) În cazul în care aparatului frigorific de uz casnic îi sunt aplicate şi alte reglementări care prevăd fixarea marcajului de conformitate CS sau CE, marcajul va trebui sa ateste conformitatea cu prevederile tuturor acestor reglementări.

    (4) Aplicarea marcajului de conformitate CS sau CE se face direct pe produs şi pe ambalaj, când este posibil, în mod vizibil, uşor lizibil şi durabil.

    (5) Este interzisă aplicarea de marcaje pe aparatele frigorifice de uz casnic, care pot fi confundate cu marcaje de conformitate CS sau CE.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic