Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 43 /2018


referitoare la propunerea de Regulament a Parlamentului European şi a Consiliului privind cerinţele prudenţiale ale firmelor de investiţii şi de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 575/2013, (UE) nr. 600/2014 şi (UE) nr. 1.093/2010 - COM (2017) 790 final şi referitoare la propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind supravegherea prudenţială a firmelor de investiţii şi de modificare a Directivelor 2013/36/UE şi 2014/65/UE - COM (2017) 791 final


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul dispoziţiilor art. 67
 şi art. 148 alin. (2)
 şi (3) din Constituţia României, republicată
, precum şi ale Protocolului nr. 2
 privind aplicarea principiilor subsidiarităţii şi proporţionalităţii, anexat Tratatului de la Lisabona
 de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană
 şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene
, semnat la Lisabona la 13 decembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 13/2008
,

    în baza Raportului Comisiei pentru afaceri europene nr. LXII/117 din 13.03.2018,

    Senatul adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Senatul României:

    (1) Constată că propunerile respectă principiul subsidiarităţii întrucât revizuiesc şi simplifică normele existente ale UE care reglementează tratamentul prudenţial al firmelor de investiţii. Introducerea de către statele membre a unor modificări separate şi disparate ale normelor ar putea conduce la denaturări ale concurenţei şi la tratamente discriminatorii, care ar avea un efect de fragmentare a pieţei unice. Normele revizuite ar trebui să evite discrepanţele nejustificate în materie de reglementare şi să asigure condiţii de concurenţă echitabile pentru toate firmele autorizate în cadrul pieţei unice.

    De asemenea, propunerile respectă principiul proporţionalităţii sub aspectul formei juridice, obiectivul principal fiind de a face noul cadru pentru firmele de investiţii mai adecvat şi mai relevant decât cel existent.

    (2) Consideră că obiectivul aplicării regimului prudenţial din CDR/CRR şi firmelor de investiţii de importanţă sistemică ar putea fi atins şi fără modificarea definiţiei instituţiei de credit, cu păstrarea clară a posibilităţii la nivel naţional de a stabili autorităţile competente pentru diferite entităţi financiare ce acţionează pe piaţa financiară. Astfel, similar cu domeniul de aplicare al CRD/CRR existent în prezent (instituţii de credit şi firme de investiţii) CRD/CRR ar urma să fie aplicabil instituţiilor de credit şi firmelor de investiţii de importanţă sistemică.

    ART. 2

    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, iar opinia cuprinsă în această hotărâre se transmite către instituţiile europene.

    Această hotărâre a fost adoptată de Senat în şedinţa din 19 martie 2018, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată
.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic