Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 341 /2003


privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 1.509/2002 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficiente organice sau fiziologice, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 02.04.2003 și 31.12.2003 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 02.04.2003 și 31.12.2003 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţie,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.509/2002 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficiente organice sau fiziologice, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 8 din 9 ianuarie 2003, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. Litera c) a articolului 3 va avea următorul cuprins:

    "c) sa deconteze farmaciilor acreditate cu care au încheiat contracte, în limita valorii contractate şi defalcate trimestrial, contravaloarea medicamentelor eliberate cu şi fără contribuţie personală. Plăţile pentru activitatea curenta a anului 2003 se efectuează la termen de 90 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacie la casa de asigurări de sănătate. Plata obligaţiilor restante către farmacii se va efectua până la sfârşitul lunii aprilie, în ordinea cronologică a facturilor depuse de farmacii la casele de asigurări de sănătate, pe baza actelor adiţionale încheiate la contractul pe anul 2002, din sumele contractate în anul 2003."

    2. Alineatul (3) al articolului 4 va avea următorul cuprins:

    "(3) În cadrul sumelor contractate pentru anul 2003 vor fi achitate obligaţiile de plată restante către farmacii aferente anului 2002, prevăzute în actele adiţionale la contractul pe anul 2002."

    3. Alineatul (1) al articolului 7 va avea următorul cuprins:

    "Art. 7. - (1) Neplata din vina exclusiva a caselor de asigurări de sănătate, la termen de 90 de zile calendaristice de la depunerea documentelor justificative, a sumelor datorate prevăzute în contracte atrage penalităţi de întârziere, stabilite în contracte, care nu pot depăşi penalităţile de întârziere datorate pentru neachitarea la termenul stabilit a obligaţiilor bugetare."

    4. Articolul 11 va avea următorul cuprins:

    "Art. 11. - Contractele de furnizare de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu se încheie anual, în limita sumelor aprobate, iar decontarea prescripţiilor medicale aferente trimestrului IV 2003 se va face în trimestrul I 2004, la termen de 90 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacie la casa de asigurări de sănătate, în limita consumului mediu lunar calculat pentru primele 9 luni ale anului 2003."

    5. Articolul 12 se completează cu alineatul (2) cu următorul cuprins:

    "(2) Pentru farmaciile care nu încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate în anul 2003, plata obligaţiilor restante aferente anului 2002 se efectuează în baza actelor adiţionale încheiate la contractul pe anul 2002."

                                 PRIM-MINISTRU
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.