Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 3 /2008


pentru modificarea şi completarea Hotărârii nr. 3/2007 privind aprobarea Statutului de organizare şi funcţionare şi a Codului de etică profesională şi disciplină ale Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 46 din Legea nr. 254/2007 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 86/2006 privind organizarea activităţii practicienilor în insolvenţă,

    Congresul Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România, reunit la Poiana Braşov în ziua de 6 septembrie 2008, hotărăşte:

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă modificările şi completările Statutului de organizare şi funcţionare şi a Codului de etică profesională şi disciplină ale Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România, aprobate prin Hotărârea Congresului Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România nr. 3/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 839 şi 839 bis din 7 decembrie 2007.

    I. - Statutul de organizare şi funcţionare al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România, cuprins în anexa nr. I la Hotărârea nr. 3/2007, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - Structura aparatului propriu şi bugetul de venituri şi cheltuieli se stabilesc în raport cu nevoile Uniunii şi în limita posibilităţilor financiare, de către Consiliul naţional de conducere, denumit în continuare CNC."

    2. La articolul 12, după alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (1^1), (1^2) şi (1^3), cu următorul cuprins:

    "(1^1) Membrii Uniunii care solicită trecerea din secţiunea persoanelor incompatibile în cea a persoanelor compatibile trebuie să facă dovada calităţii de avocat, consilier juridic, expert contabil, contabil autorizat, evaluator, auditor financiar, arbitru, mediator, conciliator, expert financiar cu legitimaţia vizată la zi a corpului profesional, precum şi dovada calităţii de asociat într-o societate profesională ori într-un cabinet individual sau dovada de angajare în cadrul profesiei prin carte de muncă ori contract.

    (1^2) Membrii Uniunii care au una sau mai multe dintre calităţile prevăzute la art. 28 alin. (2) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului şi nu sunt funcţionari publici sunt compatibili cu exercitarea profesiei de practician în insolvenţă numai dacă lucrează în interiorul profesiei lor.

    (1^3) Prevederile art. 29 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului cu privire la interdicţia exercitării profesiei de către persoanele care au deţinut funcţii în cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice, al Curţii de Conturi sau al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului sunt aplicabile doar persoanelor care sunt primite în profesie după data intrării în vigoare a Legii nr. 254/2007 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 86/2006 privind organizarea activităţii practicienilor în insolvenţă."

    3. La articolul 12, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(5) Reînscrierea în secţiunea membrilor compatibili a Tabloului Uniunii a persoanelor înregistrate ca suspendate la cerere se face la solicitarea acestora, cu aprobarea Consiliului naţional de conducere al Uniunii."

    4. După articolul 12 se introduc două noi articole, articolele 12^1 şi 12^2, cu următorul cuprins:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic