Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 249 /2008


privind înfiinţarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Timişoara prin reorganizarea Staţiunii de Cercetare şi Producţie pentru Cultura Pajiştilor Timişoara


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 7 alin. (1) şi al art. 8 alin. (3) din Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se înfiinţează Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Timişoara, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral din venituri proprii, cu sediul social în municipiul Timişoara, Calea Urseni nr. 32, judeţul Timiş, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-Şişeşti", prin reorganizarea Staţiunii de Cercetare şi Producţie pentru Cultura Pajiştilor Timişoara, care se desfiinţează.

    ART. 2

    (1) Patrimoniul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Timişoara, în valoare de 3.718.556 lei la data de 31 decembrie 2007, se preia pe bază de protocol de predare-preluare, potrivit ultimelor situaţii financiare încheiate până la data predării-preluării, de la Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Cultura Pajiştilor Timişoara, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, întocmindu-se balanţa de verificare, la data respectivă, din partea predătorului, conform reglementărilor contabile aplicabile.

    (2) Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Timişoara administrează bunuri din domeniul public al statului şi exercită drept de proprietate asupra bunurilor proprii dobândite în condiţiile legii, prevăzute în anexa nr. 1.

    (3) Suprafeţele de teren, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului trec în administrarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Timişoara.

    (4) Predarea-preluarea terenurilor prevăzute la alin. (3) se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    ART. 3

    (1) Se aprobă trecerea în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului a unor suprafeţe de teren aflate în domeniul public al statului, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 3, de la Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Cultura Pajiştilor Timişoara, urmând a fi transmise comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor al persoanelor îndreptăţite, pe baza documentaţiilor întocmite conform prevederilor legale.

    (2) Predarea-preluarea terenurilor prevăzute la alin. (1) se face pe bază de protocol încheiat între Agenţia Domeniilor Statului şi comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele fizice îndreptăţite, conform prevederilor legale.

    (3) În cazul în care pe suprafaţa de teren care se transmite comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor pentru persoanele fizice îndreptăţite, potrivit alin. (1), se află investiţii funcţionale, unitatea recuperează contravaloarea acestora, rămasă neamortizată, dacă aceasta reprezintă mai mult de 30% din valoarea totală a investiţiei, de la noii proprietari, în termen de 10 ani, conform prevederilor art. 4 alin. (1^2) din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 4

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic