Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 2009 /2004


privind regimul de import al produselor periculoase pentru sănătatea populaţiei şi pentru mediu


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.01.2005 și 23.01.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.01.2005 și 23.01.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (2) Documentele prevăzute la alin. (1) sunt prezentate birourilor vamale la care se realizează operaţiunea de vămuire a produselor la import.

    (3) Lucrătorii vamali din birourile vamale permit importul mărfurilor încadrate la poziţia tarifară 38.08, cu altă destinaţie decât produse de uz fitosanitar, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, în formă scrisă, a reprezentantului legal al persoanelor juridice privind neapartenenţa mărfurilor respective la categoria produselor de uz fitosanitar.

    ART. 5

    (1) Transporturile pentru care există suspiciuni privind conformitatea produselor sau autenticitatea documentelor prezentate autorităţii vamale sunt supuse controlului birourilor vamale, la solicitarea autorităţii vamale, de către personalul împuternicit din cadrul autorităţilor emitente prevăzute la art. 2 alin. (1).

    (2) Birourile vamale convoacă în scris, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 4, prin fax sau e-mail, participarea la control a reprezentanţilor autorităţilor emitente prevăzute la art. 2 alin. (1), care vor confirma prin aceleaşi mijloace de comunicare, în termenul propus de autoritatea vamală, participarea la control şi vor nominaliza persoana împuternicită.

    ART. 6

    În cazurile în care, la controlul efectuat la birourile vamale, se constată încălcări ale prevederilor legale, toate cheltuielile determinate de operaţiunile de verificare, expertizare, returnare a produselor şi de staţionare a mijloacelor de transport vor fi suportate de importator.

    ART. 7

    Agentul economic importator/beneficiarul importului de produse prevăzute în anexa nr. 1 are următoarele obligaţii:

    a) să depună documentaţia completă în vederea obţinerii certificatului de abilitare;

    b) să anunţe autoritatea emitentă respectivă cu privire la orice modificare intervenită în documentaţia depusă pentru obţinerea certificatului de abilitare, în termen de maximum 15 zile de la schimbarea produsă;

    c) să utilizeze certificatul de abilitare numai în condiţiile şi în scopul pentru care a fost emis.

    ART. 8

    Regimul mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor pentru îngrăşămintele şi produsele de uz fitosanitar prevăzute în anexa nr. 1 va fi reglementat prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale.

    ART. 9
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic