Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 2 /2010


pentru aprobarea Normelor privind accesul în profesia de asistent social


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 18.08.2010 și 05.05.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 18.08.2010 și 05.05.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


                 privind accesul în profesia de asistent social

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Prezentele norme privind accesul în profesia de asistent social, denumite în continuare norme, reglementează procedura unică de acces în profesia de asistent social al absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior, din domeniu, specializarea asistenţă socială, care au obţinut diploma de licenţă în asistenţă socială sau asimilată, în condiţiile Legii nr. 466/2004 privind Statutul asistentului social, denumită în continuare lege, ale Regulamentului de organizare şi funcţionare al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, cu completările ulterioare, denumit în continuare regulament, precum şi ale prezentelor norme.

    (2) Prezentele norme stabilesc şi cadrul normativ privind avizarea şi atestarea profesională, precum şi recunoaşterea profesională în vederea exercitării profesiei de asistent social pe teritoriul României de către cetăţenii străini, în condiţiile legii.

    (3) Prezentele norme reglementează procedura unică de acces în profesia de asistent social şi de asimilare al persoanelor care au dreptul de a exercita profesia de asistent social, potrivit prevederilor art. 34 din lege, precum şi al persoanelor care au obţinut o diplomă de licenţă asimilată celei obţinute în asistenţă socială, în condiţiile legii.

    ART. 2

    (1) Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ superior cu specializarea asistenţă socială se înţelege persoana fizică română, care a urmat cursurile universitare de licenţă cu specializarea asistenţă socială, în România sau în străinătate, la una dintre instituţiile de învăţământ acreditate, potrivit prevederilor Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, obţinând după finalizarea acestora diploma de licenţă în asistenţă socială, domeniul asistenţă socială, specializarea asistenţă socială sau asimilată, după caz.

    (2) Prin cetăţenii unui stat membru al Uniunii Europene care au obţinut titlul profesional de asistent social în ţara de origine se înţelege cetăţenii străini absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior, care au urmat cursurile universitare de licenţă cu o durată de minimum 3 ani în domeniul asistenţei sociale, specializarea asistenţă socială, în condiţiile legii ţării de origine, la una dintre instituţiile de învăţământ acreditate în condiţiile legii, obţinând după finalizarea acestora diploma de licenţă în asistenţă socială, domeniul asistenţă socială, specializarea asistenţă socială sau asimilată, şi care au fost atestaţi ori autorizaţi de către autorităţile naţionale profesionale competente din ţara de origine sau din unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, pentru exercitarea profesiei de asistent social.

    (3) Prin cetăţeni străini care au obţinut titlul profesional în unul dintre statele cu care România a încheiat convenţii bilaterale în domeniu, cu excepţia statelor membre ale Uniunii Europene, se înţelege cetăţenii străini absolvenţi ai unei instituţii, care au urmat cursurile universitare de licenţă cu o durată de minimum 3 ani în domeniul asistenţei sociale, specializarea asistenţă socială sau asimilată, în condiţiile legii, la una dintre instituţiile de învăţământ acreditate în condiţiile legii, obţinând după finalizarea acestora diploma de licenţă în asistenţă socială, domeniul asistenţă socială, specializarea asistenţă socială sau asimilată, şi care au fost atestaţi ori autorizaţi de către autorităţile naţionale profesionale competente din ţara de origine.

    (4) Prin autoritate română competentă pentru profesia de asistent social şi autoritate de reglementare pentru profesia de asistent social se înţelege Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, denumit în continuare Colegiul, în condiţiile legii.

    (5) Prin persoană asimilată în condiţiile legii pentru desfăşurarea activităţilor specifice asistentului social se înţelege persoana care se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 34 alin. (1) şi (2) din lege.

    (6) Prin titlu de calificare profesională se înţelege atestatul de liberă practică sau avizul de exercitare a profesiei de asistent social, eliberat de către Colegiu pentru asistenţii sociali sau persoanele asimilate, după caz. Titlul profesional de asistent social se acordă doar persoanelor care au obţinut diploma de licenţă în domeniul asistenţei sociale, specializarea asistenţă socială, precum şi o altă diplomă echivalată, în condiţiile legii.

    ART. 3
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic