Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 2 /2007


privind aprobarea modificării şi completării Manualului de operare al subcomponentei "Schema de dezvoltare socială a comunităţilor miniere" (SDSCM) - ediţia 2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.07.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.07.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 9 alin. (1) şi (2), art. 17 şi 18 din Legea nr. 129/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului Român de Dezvoltare Socială, republicată, cu modificările ulterioare, al prevederilor Legii nr. 167/2005 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului privind închiderea minelor, refacerea mediului şi regenerarea socioeconomică, semnat la Bucureşti la 28 ianuarie 2005,

    Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială hotărăşte:

    ART. I

    Manualul de operare al subcomponentei "Schema de dezvoltare socială a comunităţilor miniere" (SDSCM) - ediţia 2005, aprobat prin Hotărârea Consiliului director al Fondului Român de Dezvoltare Socială nr. 6a/IX/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 395 şi 395 bis din 8 mai 2006, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. În cadrul paragrafului 2 "Beneficiari vizaţi" al punctului 3.1.1, după ultima frază se introduce următorul text:

    "După ce a primit finanţare în cadrul SDSCM pentru implementarea unui proiect de infrastructură, o comunitate nu îşi mai poate modifica componenţa, fie prin diminuarea ariei ei de cuprindere sau prin divizarea în comunităţi mai mici, fie prin alipirea sau includerea ei, totală sau parţială, la/într-o altă comunitate, în vederea obţinerii unei noi finanţări SDSCM pentru MI. În vederea identificării amplasamentului unei comunităţi, este obligatoriu ca solicitantul de grant să anexeze la cererea de finanţare un plan de situaţie, pe care sunt marcate distinct limitele comunităţii. Dacă planul de situaţie al unei comunităţi ce depune un proiect SDSCM pentru MI se suprapune, total sau parţial, peste planul de situaţie al unei comunităţi care a beneficiat anterior de finanţare SDSCM pentru un proiect MI, comunitatea respectivă nu mai este eligibilă."

    2. După ultima liniuţă a punctului 3.1.2 se introduce o nouă liniuţă, cu următorul cuprins:

    "- Lucrări de construcţii-instalaţii (drumuri, alimentări cu apă, canalizări pluviale şi/sau menajere, clădiri, poduri, amenajări hidrotehnice, regularizări de albii etc.) pe aceleaşi amplasamente/locaţii care anterior au mai beneficiat (total sau parţial) de finanţare din partea Fondului Român de Dezvoltare Socială."

    3. Prima bulină a paragrafului 2 al punctului 3.3.7 "Solicitanţi eligibili" se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "- au capacitatea necesară pentru derularea proiectului (solicitantul are cel puţin un an de la înfiinţare, precum şi o experienţă proporţională şi relevantă în furnizarea serviciilor sociale; echipa are competenţele şi abilităţile necesare pentru furnizarea serviciilor sociale; organizaţia are capacitatea de a acţiona în domeniul serviciilor sociale pentru grupurile dezavantajate beneficiare, conform statutului)."

    4. Paragraful 3 al punctului 4.1.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Fondul va anunţa termenele limită de depunere a proiectelor şi condiţiile de finanţare caracteristice rundelor de finanţare, adresate celor două grupuri mari de beneficiari: comunităţi miniere şi grupuri dezavantajate provenite din comunităţi miniere. În cadrul unei runde de finanţare o comunitate minieră poate depune cerere de finanţare pentru un singur proiect, fie din categoria mică infrastructură, fie din categoria activităţi generatoare de venit. O comunitate care a obţinut finanţare în cadrul Schemei de dezvoltare socială a comunităţilor miniere pentru una dintre categorii poate depune o nouă cerere de finanţare, la o nouă rundă, în condiţiile în care proiectul finanţat s-a desfăşurat/se desfăşoară în condiţii bune, dar numai pentru cealaltă categorie de proiect."

    5. Paragraful 4 al punctului 4.1.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Persoanele fizice care au constituit o persoană juridică care a implementat un proiect din categoria activităţi generatoare de venit nu mai pot depune o nouă cerere de finanţare pentru un proiect din această categorie constituite într-o nouă/altă persoană juridică."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.