Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 199 /2008


privind preluarea de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a competenţelor Secretariatului General al Guvernului, aferente contractului comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, încheiat la data de 15 aprilie 2004


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se aprobă preluarea de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a competenţelor Secretariatului General al Guvernului, aferente contractului comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, încheiat la data de 15 aprilie 2004, dintre Guvernul României şi Microsoft Ireland Operation Limited.

    ART. 2

    (1) Obligaţiile de plată stabilite potrivit art. 4.1 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 470/2004 pentru atribuirea competenţei Secretariatului General al Guvernului de a semna contractul comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft şi cele stabilite potrivit anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.778/2004 pentru atribuirea competenţei Secretariatului General al Guvernului de a semna extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe, încheiat la 15 aprilie 2004, pentru produsele educaţionale Microsoft, se plătesc, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, în limita sumelor aprobate anual prin lege cu această destinaţie în bugetul Secretariatul General al Guvernului.

    (2) Obligaţiile de plată stabilite potrivit art. 1.2 din contractul comercial prevăzut la art. 1 se plătesc, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, în limita sumelor aprobate anual prin lege cu această destinaţie în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

    ART. 3

    (1) În vederea executării contractului comercial prevăzut la art. 1, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei coordonează activităţile de centralizare a necesarului anual de licenţe Microsoft şi distribuie licenţele către autorităţile şi instituţiile publice beneficiare.

    (2) Autorităţile şi instituţiile publice beneficiare au obligaţia de a transmite, până la data de 30 martie a fiecărui an, Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei numărul echipamentelor de tehnică de calcul instalate în cadrul instituţiei, numărul de licenţe existent şi numărul de licenţe necesar a fi închiriate, cu justificarea necesităţii, iar Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei are responsabilitatea de a centraliza şi corela aceste informaţii.

    (3) Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei verifică modul de utilizare de către fiecare autoritate şi instituţie publică beneficiară a avantajelor şi serviciilor aferente contractului comercial de închiriere de licenţe Microsoft.

    ART. 4

    (1) În cazul licenţelor educaţionale Microsoft suplimentar furnizate în baza contractului comercial prevăzut la art. 1, acestea vor fi transferate de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, fără plată, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, care, pe baza unor contracte de comodat, le va distribui către unităţile şi instituţiile de învăţământ de stat beneficiare.

    (2) Unităţile şi instituţiile de învăţământ beneficiare au obligaţia de a transmite Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului numărul echipamentelor de tehnică de calcul instalate în cadrul acestora, numărul de licenţe existent şi numărul de licenţe necesar a fi închiriate, cu justificarea necesităţii, până la data de 1 martie a fiecărui an. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului va centraliza aceste informaţii şi va comunică situaţiile întocmite Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei până la data de 30 martie a fiecărui an.

    (3) Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, verifică modul de utilizare de către fiecare unitate şi instituţie de învăţământ beneficiară a avantajelor şi serviciilor aferente contractului comercial de închiriere de licenţe Microsoft.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic