Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1628 /2008


privind acordarea de ajutoare financiare pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare, ale Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare şi ale Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 853/2004 privind stabilirea unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală,

    având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2006 privind gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finanţării politicii agricole comune alocate de la Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare şi prefinanţare alocate de la bugetul de stat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 492/2006, cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal de 4 ore, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 16/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Hotărârii Guvernului nr. 366/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Prezenta hotărâre creează cadrul legal pentru asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a sumelor necesare acordării ajutoarelor financiare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare, în concordanţă cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 183 din 11 iulie 2008.

    ART. 2

    Se desemnează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ca autoritate naţională competentă pentru implementarea, controlul şi derularea măsurii de acordare de ajutoare financiare pentru furnizarea laptelui şi a anumitor produse lactate elevilor din instituţiile şcolare.

    ART. 3

    (1) Copiii din grădiniţele, unităţile şcolare primare şi/sau unităţile şcolare gimnaziale, aprobate sau acreditate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, beneficiază de ajutorul financiar pentru laptele şi produsele prevăzute în anexa nr. 1 "Lista produselor eligibile pentru ajutor comunitar" la Regulamentul (CE) nr. 657/2008 al Comisiei.

    (2) Ajutorul financiar se acordă pentru laptele şi produsele lactate care îndeplinesc condiţiile prevăzute în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare şi în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 853/2004 privind stabilirea unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală şi sunt marcate cu ştampila ovală, conform normelor sanitare veterinare.

    ART. 4

    Solicitanţii ajutorului financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare prevăzute la art. 3 alin. (1) sunt instituţiile şcolare sau consiliile judeţene, primăriile sectoarelor municipiului Bucureşti, respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, după caz, care administrează activitatea acestor instituţii, efectuează plata către furnizorii acestor produse şi îndeplinesc condiţiile de aprobare.

    ART. 5

    (1) Solicitanţii de ajutor financiar pentru furnizarea laptelui şi a produselor lactate în instituţiile şcolare, înainte de începerea cursurilor fiecărui an şcolar, depun o cerere la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în vederea aprobării acestora.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic