Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1557 /2002


privind aprobarea mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivităţii produselor agroalimentare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 107 din Constituţie şi al art. 3 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă mecanismul de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de creştere a competitivitatii produselor agroalimentare, denumit în continuare Program, administrat de către Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, în condiţiile legii.

    (2) Prin Programul prevăzut la alin. (1) se acordă sprijin financiar pentru tipurile de proiecte prevăzute la pct. II poz. 4 alin. 2 lit. a), b) şi c) din anexa - Sistemul de sustinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat - la Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat.

    ART. 2

    În sensul prezentei hotărâri, mecanismul de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Program consta în stabilirea condiţiilor de eligibilitate a beneficiarilor, a criteriilor de eligibilitate a proiectelor prevăzute la art. 1 alin. (2), precum şi a procedurii de acordare a sprijinului financiar.

    ART. 3

    (1) Beneficiarii Programului sunt agenţi economici cu activitate productiva din industria prelucratoare, conform subsectiunii EA din Clasificarea activităţilor din economia naţionala - CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 bis din 5 noiembrie 1997, care trebuie să îndeplinească cumulat următoarele condiţii de eligibilitate:

    a) sunt persoane juridice cu sediul în România;

    b) nu au datorii către bugetul de stat şi realizează profit în activitatea de exploatare;

    c) au asigurate resursele financiare pentru cofinantarea proiectului;

    d) au structura organizatorică specializată pentru implementarea proiectului şi deţin licenţe de fabricaţie conform Ordonanţei Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializării, aprobată cu modificări prin Legea nr. 123/1995, cu modificările şi completările ulterioare;

    e) prezintă certificatul înregistrării marcilor, desenelor şi modelelor industriale la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi demonstreaza avantajele înregistrării acestora pe pieţele externe pentru proiectele prevăzute la pct. II poz. 4 alin. 2 lit. c) din anexa la Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 120/2002.

    (2) Beneficiarii proiectelor prevăzute la pct. II poz. 4 alin. 2 lit. b) din anexa la Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 120/2002 pot fi şi agenţi economici din infrastructura pentru evaluarea conformitatii produselor agroalimentare care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi c) şi nu beneficiază pe perioada de implementare a proiectului de alte fonduri nerambursabile pentru acelaşi tip de proiecte.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic