Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 131 /2008


privind înfiinţarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti prin reorganizarea Institutului de Cercetare şi Producţie pentru Bovine Baloteşti


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 25.02.2008 și 20.05.2018 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 25.02.2008 și 20.05.2018 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 7 alin. (1) şi art. 8 alin. (3) din Legea nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 8 alin. (1), art. 10 alin. (2) şi al art. 12 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se înfiinţează Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii, cu sediul social în comuna Baloteşti, şos. Bucureşti-Ploiesti km. 21, judeţul Ilfov, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", prin reorganizarea Institutului de Cercetare şi Producţie pentru Bovine Baloteşti, care se desfiinţează.

    ART. 2

    (1) Patrimoniul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti, în valoare de 6.225.744 lei, potrivit situaţiei financiare încheiate la data de 31 martie 2007, prevăzut în anexa nr. 1, se preia pe bază de protocol de predare-preluare de la Institutul de Cercetare şi Producţie pentru Bovine Baloteşti, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, întocmindu-se balanţa de verificare la data respectivă, din partea predătorului, conform reglementărilor contabile aplicabile.

    (2) Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti administrează bunuri din domeniul public al statului şi bunuri din domeniul privat al acestuia şi exercită drept de proprietate asupra bunurilor proprii dobândite în condiţiile legii, bunuri prevăzute în anexa nr. 1.

    (3) Se aprobă trecerea bunurilor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului de Cercetare şi Producţie pentru Bovine Baloteşti, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, în domeniul privat al statului şi în administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti.

    (4) Suprafaţa de teren de 602,53 ha, aflată în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, concesionată Institutului de Cercetare şi Producţie pentru Bovine Baloteşti, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 3, trece în administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti.

    (5) Se aprobă trecerea suprafeţei de teren de 660,5637 ha, aflată în domeniul privat al statului şi în administrarea Consiliului Local al Comunei Baloteşti, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 4, în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti.

    (6) Se aprobă trecerea suprafeţei de teren de 12,36 ha, aflată în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 5, în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti.

    (7) Predarea-preluarea suprafeţei de teren prevăzute la alin. (4), (5) şi (6) se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    ART. 3

    (1) Pentru suprafeţele de teren din domeniul public şi privat al statului prevăzute la art. 2 alin. (4), (5) şi (6), pentru care se vor valida cereri de reconstituire a dreptului de proprietate, în temeiul prevederilor legilor fondului funciar, se aplică dispoziţiile art. III alin. (1^1) din Legea nr. 169/1997 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 10 alin. (1) din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 10 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic