Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1193 /2022


pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind stabilirea grupelor de terenuri care intră în perimetrele de ameliorare, funcţionarea şi atribuţiile comisiilor de specialişti, constituite pentru delimitarea perimetrelor de ameliorare, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.257/2011


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Regulamentul
 privind stabilirea grupelor de terenuri care intră în perimetrele de ameliorare, funcţionarea şi atribuţiile comisiilor de specialişti, constituite pentru delimitarea perimetrelor de ameliorare, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.257/2011
, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 934 din 29 decembrie 2011, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 2
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "
ART. 2

    Prevederile prezentului regulament se aplică terenurilor degradate, astfel cum sunt definite la pct. 53 din anexa nr. 1 la Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, republicată
, cu modificările şi completările ulterioare."

    2. La articolul 3 alineatul (1), litera c)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "c) identifică şi delimitează imobilele din interiorul şi de pe limita exterioară a perimetrului de ameliorare, care sunt necesare pentru efectuarea lucrărilor de amenajare şi de ameliorare şi pentru drumurile de acces, numai în baza analizei efectuate pe teren pentru terenurile cu eroziune de suprafaţă foarte puternică şi excesivă, terenurile cu eroziune în adâncime, terenurile afectate de alunecări active, prăbuşiri, surpări şi scurgeri noroioase, terenurile nisipoase expuse erodării de către vânt sau apă, terenurile cu nisipuri mişcătoare, care necesită lucrări de împădurire pentru fixarea acestora, terenurile care au fost ameliorate prin plantaţii silvice şi de pe care vegetaţia a fost înlăturată, analiză consemnată în procesul-verbal de constatare a situaţiei din teren;"

    3. La articolul 3 alineatul (1), după litera c)
 se introduce o nouă literă, lit. c^1), cu următorul cuprins:

    "c^1) identifică şi delimitează imobilele din interiorul şi de pe limita exterioară a perimetrului de ameliorare, care sunt necesare pentru efectuarea lucrărilor de amenajare şi de ameliorare şi pentru drumurile de acces, în baza analizei efectuate pe teren pentru terenurile cu aglomerări de pietriş, bolovăniş, grohotiş, stâncării şi depozite de aluviuni torenţiale, terenurile cu exces permanent de umiditate, terenurile sărăturate sau puternic acide, terenurile poluate cu substanţe chimice, petroliere sau noxe, terenurile ocupate cu halde miniere, deşeuri industriale sau menajere, gropi de împrumut, dacă acestea nu se constituie ca habitate naturale, analiză consemnată în procesul-verbal de constatare a situaţiei din teren, şi a studiului pedologic de pretabilitate şi de bonitate privind amenajarea terenurilor agricole, întocmit de oficiile de studii pedologice şi agrochimice judeţene, în termen de 60 de zile de la data înregistrării solicitării;"

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic