Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1112 /2020


privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Muzeului Ororilor Comunismului în România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, şi având în vedere prevederile art. 4 din Legea nr. 157/2019
 privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului în România, art. 25 din Legea muzeelor şi a colecţiilor publice nr. 311/2003, republicată
, cu modificările şi completările ulterioare, art. 287 lit. a)
, art. 288 alin. (1)
, art. 297 alin. (1) lit. a)
 şi al art. 299 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019
 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi art. 867 alin. (1)
 şi art. 868 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată
, cu modificările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se înfiinţează şi funcţionează Muzeul Ororilor Comunismului în România, denumit în continuare Muzeul, ca instituţie publică de cultură de importanţă naţională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii.

    (2) Muzeul îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia specifică, ca instituţie publică muzeală, fără scop lucrativ, aflată în serviciul societăţii şi deschisă publicului larg, care are ca funcţii principale cercetarea, colecţionarea de bunuri culturale, evidenţa, conservarea şi restaurarea acestora, precum şi valorificarea ştiinţifică a patrimoniului cultural deţinut în gestiune, prin expoziţii, publicaţii şi activităţi de marketing cultural adresate publicului-ţintă.

    ART. 2

    Organizarea şi funcţionarea Muzeului se desfăşoară în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare, precum şi cu regulamentul de ordine interioară, avizate de Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor şi aprobate prin ordin al ministrului culturii.

    ART. 3

    (1) Muzeul are sediul temporar în spaţiile din imobilul proprietate publică a statului cu număr MFP 160511, identificate potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, care se transmit din administrarea Bibliotecii Naţionale a României în administrarea Muzeului, până la identificarea unui spaţiu adecvat obiectului de activitate al Muzeului, dar nu mai mult de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    (2) Predarea-preluarea părţii de imobil transmise potrivit alin. (1) şi repartizarea cheltuielilor de funcţionare aferente se fac pe bază de protocol de predare-primire, încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    (3) Ministerul Culturii îşi va actualiza în mod corespunzător datele din evidenţele cantitativ-valorice şi, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, va opera modificările corespunzătoare în anexa nr. 6 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic