Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 950 /2017


pentru aprobarea elementelor tehnice necesare aplicării art. 3^2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.02.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.02.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 3^2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007
 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 232/2008
, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Prezenta hotărâre reglementează elementele tehnice necesare despăgubirii persoanelor fizice care după 22 decembrie 1989 şi-au transferat depunerile existente la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme la Banca Română pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. cu acelaşi scop şi care în termenul prevăzut la art. 3^2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007
 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 232/2008
, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă, au făcut dovada datei constituirii depozitului la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. după ce au beneficiat de prevederile art. 1^3
 şi ale art. 3^1 din ordonanţă
.

    (2) În vederea despăgubirii persoanelor fizice prevăzute la alin. (1), Ministerul Finanţelor Publice procedează la o emisiune de titluri de stat pe numele B.R.D. Groupe Société Générale - S.A. în sumă de 327.910,58 lei. Titlurile de stat sunt nenegociabile şi nepurtătoare de dobândă.

    (3) Valoarea nominală individuală a fiecărui titlu de stat este egală cu valoarea individuală a despăgubirii, calculată de B.R.D. Groupe Société Générale - S.A., pe numele fiecăruia dintre cei 18 deponenţi.

    (4) La stabilirea valorii despăgubirilor nu se iau în calcul depunerile de sume efectuate la Banca Română pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. ulterior datei transferului depozitelor de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. la Banca Română pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A.

    (5) Valoarea totală a despăgubirii este calculată de către B.R.D. Groupe Société Générale - S.A. prin indexarea sumelor transferate de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. la Banca Română pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A., după cum urmează: din suma transferată la Banca Română pentru Dezvoltare - B.R.D. - S.A. se va deduce dobânda legală bonificată de Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. pe perioada în care a fost acordată, valoarea rezultată se indexează cu indicii preţurilor de consum comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică, ulterior deducându-se dobânda legală bonificată de B.R.D. Groupe Société Générale - S.A. pe perioada în care a fost acordată.

    (6) Întreaga responsabilitate pentru realitatea şi corectitudinea sumelor reprezentând valoarea despăgubirilor revine B.R.D. Groupe Société Générale - S.A.

    ART. 2

    (1) În vederea recalculării despăgubirii, persoanele fizice prevăzute la art. 1 alin. (1) se pot adresa oricărei unităţi bancare a B.R.D. Groupe Société Générale - S.A. cu documente doveditoare în original ale sumei depuse sau transferate, după caz, astfel: cec cu sumă limitată şi/sau dovada transferului depozitului de la C.E.C. - S.A. la B.R.D. - S.A., la care se adaugă un act de identitate valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz, precum şi declaraţie pe propria răspundere autentificată notarial că nu au încasat despăgubirea.

    (2) B.R.D. Groupe Société Générale - S.A. reţine în original documentele doveditoare ale sumei depuse şi transferate de la C.E.C. - S.A.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.