Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 803 /2011


privind alocarea pe ordonatori principali de credite a unor sume prevăzute prin dispoziţiile art. 71 din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011 şi unele măsuri financiare, precum şi pentru aprobarea modului de gestionare a acestora


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.11.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.11.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 71 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011 şi unele măsuri financiare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    În scopul asigurării necesarului de finanţare al autorităţilor de management pentru anul 2011, pentru proiectele finanţate prin intermediul programelor operaţionale aferente obiectivului convergenţă, ordonatorii principali de credite cu rol de Autoritate de management care pot beneficia de alocarea prevăzută la art. 71 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2011 şi unele măsuri financiare sunt Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi cei prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2

    (1) Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică, efectuează transferul în tranşe, în limita sumei alocate conform art. 1, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ordonatorilor principali de credite prevăzuţi în anexă şi Autorităţii de certificare şi plată, din contul 65.01.01. "Disponibil în lei din vărsăminte din privatizare" deschis la Trezoreria Operativă Centrală în contul 54.01.03.00. "Disponibil de la bugetul de stat reprezentând prefinanţări şi fonduri în cazul indisponibilităţii temporare aferente instrumentelor structurale" deschis la Trezoreria Operativă Centrală şi gestionat de Autoritatea de certificare şi plată, dar nu mai târziu de data de 30 septembrie 2011.

    (2) Autoritatea de certificare şi plată efectuează transferul în limita sumelor prevăzute în anexă, din contul prevăzut la alin. (1) în conturile de disponibil deschise pe numele ordonatorilor principali de credite cu rol de autorităţi de management, pe baza solicitărilor lunare de fonduri transmise conform acordurilor privind managementul financiar şi controlul programelor operaţionale, încheiate de Autoritatea de certificare şi plată cu fiecare Autoritate de management.

    (3) Autoritatea de certificare şi plată efectuează transferul, în limita sumei de 280.500 mii lei, din contul prevăzut la alin. (1) într-un cont distinct care va fi deschis la Trezoreria Statului pe numele Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de Autoritate de management pentru Programul operaţional sectorial transport, şi se pune la dispoziţia acestuia pe bază de convenţie încheiată între părţi.

    (4) Din suma prevăzută la alin. (3) se decontează doar cheltuielile eligibile din Fondul de coeziune/Fondul European de Dezvoltare Regională, conform contractelor de finanţare încheiate între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de Autoritate de management, şi beneficiari, pe baza solicitărilor lunare de fonduri transmise conform acordului privind managementul financiar şi controlul la nivelul programului operaţional, încheiat de Autoritatea de certificare şi plată cu Autoritatea de management.

    (5) Autoritatea de certificare şi plată efectuează plata cheltuielilor de rambursare solicitate de autorităţile de management prin cererile lunare de fonduri din suma prevăzută la art. 71 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2011, iar plata prefinanţării solicitate de acestea va fi efectuată din Fondul de indisponibilităţi temporare.

    ART. 3

    (1) Reconstituirea vărsămintelor din privatizare se realizează de ordonatorii principali de credite cu rol de Autoritate de management, prin intermediul Autorităţii de certificare şi plată, din sumele primite de la Comisia Europeană, ca urmare a transmiterii către aceasta a aplicaţiilor de plată aferente programelor operaţionale finanţate din instrumente structurale în cadrul obiectivului convergenţă.

    (2) În scopul aplicării prevederilor alin. (1), autorităţile de management au obligaţia întreprinderii tuturor măsurilor corective necesare, astfel încât cheltuielile eligibile din declaraţiile aflate la Autoritatea de certificare şi plată să poată fi transmise Comisiei Europene până la data de 31 octombrie 2011.

    (3) Echivalentul în lei al sumelor primite de la Comisia Europeană, calculat la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României valabil în ziua efectuării schimbului valutar, se virează de către Autoritatea de certificare şi plată în limita sumei alocate prevăzute la art. 1 în contul 65.01.01. "Disponibil în lei din vărsăminte din privatizare" deschis la Trezoreria Operativă Centrală, în scopul reconstituirii vărsămintelor din privatizare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.