Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 706 /2012


privind alocarea temporară, pentru trimestrul al III-lea al anului 2012, a unor sume din vărsăminte din privatizare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, potrivit prevederilor art. 25 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2012 nr. 293/2011


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.07.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.07.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 25 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2012 nr. 293/2011,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) În scopul asigurării necesarului de finanţare al Autorităţii de management pentru Programul operaţional regional, aferent lunilor iulie, august şi septembrie 2012, în vederea efectuării plăţilor pentru proiectele finanţate în cadrul Programului operaţional regional, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile, exclusiv prefinanţările, aferente asistenţei financiare nerambursabile primite de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene, se aprobă alocarea temporară de către Ministerul Finanţelor Publice a sumei de 810.000 mii lei, din care 205.000 mii lei pentru luna iulie, 295.000 mii lei pentru luna august şi 310.000 mii lei pentru luna septembrie, din vărsăminte din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului.

    (2) Ordonatorul principal de credite cu rol de Autoritate de management pentru Programul operaţional regional care beneficiază de prevederile alin. (1) este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

    (3) Sumele alocate Autorităţii de management pentru Programul operaţional regional din vărsăminte din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului şi utilizate, vor fi rambursate Ministerului Finanţelor Publice în euro, din sumele restituite cu această destinaţie de către Comisia Europeană, până la data de 17 decembrie 2012.

    ART. 2

    (1) Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică, efectuează transferul în tranşe în limita sumei alocate potrivit dispoziţiilor art. 1 alin. (1), la solicitarea Autorităţii de certificare şi plată, din contul 65.01.01 "Disponibil în lei din vărsăminte din privatizare", deschis la Trezoreria Operativă Centrală, în contul 54.01.03.00 "Disponibil de la bugetul de stat reprezentând prefinanţări şi fonduri în cazul indisponibilităţii temporare aferente instrumentelor structurale", deschis la Trezoreria Operativă Centrală şi gestionat de Autoritatea de certificare şi plată, dar nu mai târziu de data de 28 septembrie 2012.

    (2) Autoritatea de certificare şi plată efectuează transferul în limita sumei alocate, în funcţie de disponibil, integral sau în tranşe, din contul prevăzut la alin. (1) în contul de disponibil 54.01.06.05 "Disponibil din fonduri externe nerambursabile, prefinanţare şi fondul de indisponibilităţi temporare de la bugetul de stat, pentru finanţarea proiectelor din cadrul Programului operaţional regional", deschis pe numele ordonatorului principal de credite cu rol de Autoritate de management pentru Programul operaţional regional la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică, pe baza solicitărilor lunare de fonduri transmise conform acordului privind managementul financiar şi controlul la nivelul programului operaţional, încheiat de Autoritatea de certificare şi plată cu Autoritatea de management pentru programul operaţional regional.

    (3) În situaţia în care sumele transferate de Autoritatea de certificare şi plată într-o lună nu sunt cheltuite integral de Autoritatea de management pentru Programul operaţional regional, sumele transferate de Autoritatea de certificare şi plată în luna următoare vor fi diminuate proporţional cu sumele necheltuite în luna anterioară, luând în considerare disponibilităţile existente în contul de disponibil 54.01.06.05, deschis pe numele ordonatorului principal de credite cu rol de Autoritate de management pentru Programul operaţional regional, din sumele transferate potrivit prezentei hotărâri.

    ART. 3

    (1) Reconstituirea vărsămintelor din privatizare se realizează de către ordonatorul principal de credite cu rol de Autoritate de management pentru Programul operaţional regional, prin intermediul Autorităţii de certificare şi plată, din sumele primite de la Comisia Europeană, ca urmare a transmiterii către aceasta a aplicaţiilor de plată aferente Programului operaţional regional. În acest sens, Autoritatea de management pentru Programul operaţional regional are obligaţia transmiterii la Autoritatea de certificare şi plată, până la data de 10 august 2012, respectiv 10 septembrie 2012 şi 10 octombrie 2012, a declaraţiilor lunare de cheltuieli eligibile, conform prevederilor cadrului legal naţional şi comunitar, a căror valoare totală aferentă finanţării din instrumente structurale să fie cel puţin egală cu valoarea sumei primite.

    (2) Reîntregirea vărsămintelor din privatizare utilizate se va efectua prin transferarea echivalentului în euro, determinat pe baza cursului Băncii Naţionale a României valabil la data efectuării transferului sumelor în valută, din contul denominat în euro "Disponibil din contribuţia financiară a Uniunii Europene reprezentând fonduri externe nerambursabile postaderare", deschis la Banca Naţională a României pe numele Autorităţii de certificare şi plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, în contul "Disponibil la vedere. Alte depozite atrase MFP/EURO", deschis la Banca Naţională a României pe numele Ministerului Finanţelor Publice.

    (3) Sumele în euro încasate de Ministerul Finanţelor Publice conform alin. (2) se înregistrează ca vărsăminte din privatizare în valută, la cursul Băncii Naţionale a României valabil la data efectuării operaţiunii de transfer valutar prevăzute la alin. (2). Pe baza aceluiaşi curs valutar, Ministerul Finanţelor Publice stinge obligaţia de restituire a sumei alocate din vărsăminte din privatizare în lei a ordonatorului de credite prevăzut la art. 1 alin. (2).

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.