Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 643 /2015


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2008 privind înfiinţarea activităţii de derulare şi gestionare a proiectelor de înfrăţire instituţională finanţate de Uniunea Europeană, pentru care România are calitate de donator de asistenţă tehnică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 723/2010


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2008 privind înfiinţarea activităţii de derulare şi gestionare a proiectelor de înfrăţire instituţională finanţate de Uniunea Europeană, pentru care România are calitate de donator de asistenţă tehnică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 723/2010, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 571 din 12 august 2010, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) În sensul prezentelor norme metodologice, atribuţiile Punctului naţional de contact, denumit în continuare PNC, pentru activitatea de înfrăţire instituţională, în România, sunt duse la îndeplinire de Ministerul Fondurilor Europene.

    (2) PNC pentru activitatea de înfrăţire instituţională este responsabil cu promovarea, dezvoltarea şi coordonarea activităţii de participare a României la proiectele de înfrăţire instituţională în calitate de donator de asistenţă tehnică.

    (3) În sensul prezentelor norme metodologice, se nominalizează Ministerul Fondurilor Europene ca Autoritatea administrativă de înfrăţire instituţională şi de asistenţă tehnică, denumită în continuare AAIIAT.

    (4) AAIIAT este responsabilă cu managementul administrativ şi financiar al proiectelor de înfrăţire instituţională şi de asistenţă tehnică în care România are rol de donator de asistenţă tehnică şi le va semna în această calitate. AAIIAT este întotdeauna parte semnatară în contractele de asistenţă tehnică."

    2. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) AAIIAT asigură consultanţă administrativă şi financiară instituţiilor potenţial donatoare de asistenţă tehnică, în vederea pregătirii ofertelor şi a participării la reuniunile de selecţie, la şedinţele de deschidere, respectiv pe durata selectării ofertelor şi atribuirii contractelor de asistenţă tehnică.

    (2) AAIIAT primeşte, verifică şi avizează din punct de vedere procedural ofertele de înfrăţire instituţională elaborate de autorităţile române, ce urmează a fi înaintate PNC spre a fi transmise către Comisia Europeană sau către autorităţile administrative din ţările beneficiare.

    (3) Pentru proiectele standard de înfrăţire instituţională, la solicitarea unei instituţii potenţial donatoare de asistenţă, reprezentanţii PNC participă la întâlnirile bilaterale pentru prezentarea ofertelor.

    (4) Pentru proiectele de asistenţă tehnică, AAIIAT primeşte, verifică şi avizează din punctul de vedere procedural ofertele care urmează să fie depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de asistenţă tehnică."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic