Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 599 /2020


privind aprobarea Programului naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.09.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.09.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, şi al art. 3 alin. (1)
 şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 94/2020
 privind unele măsuri pentru finanţarea din fonduri europene a unor programe naţionale,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se aprobă Programul naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020, axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toţi“, obiectivul tematic 8 „Promovarea unei ocupări sustenabile şi de calitate a forţei de muncă şi sprijinirea mobilităţii forţei de muncă“, prioritatea de investiţii 10.iii „Îmbunătăţirea accesului egal la învăţarea pe tot parcursul vieţii pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, nonformal sau informal, actualizarea cunoştinţelor, a aptitudinilor şi a competenţelor forţei de muncă şi promovarea unor căi de învăţare flexibile, inclusiv prin orientare profesională şi prin validarea competenţelor dobândite“, obiectivul specific 3.12 „Îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe/competenţe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI ale angajaţilor“.

    ART. 2

    (1) Valoarea Programului naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii alocată în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014- 2020 este de 96.880 mii lei, echivalentul a 20.000.000 euro la cursul Inforeuro din luna iulie 2020, din care contribuţia Uniunii Europene este de 82.348 mii lei, echivalentul a 17.000.000 euro, corespunzând unei contribuţii a Uniunii Europene de 85%, iar contribuţia naţională este de 14.532 mii lei, echivalentul a 3.000.000 euro, corespunzând unei contribuţii naţionale de 15%.

    (2) Programul naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii se implementează prin proiectele incluse la finanţare din fonduri europene de către Autoritatea de management pentru Programul operaţional Capital uman 2014-2020, potrivit prevederilor legislaţiei naţionale şi europene aplicabile şi contractelor de finanţare încheiate cu beneficiarii proiectelor finanţate în cadrul programului naţional.

    ART. 3

    Durata de implementare a Programului naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii este până la data de 31 decembrie 2023.

    ART. 4

    (1) Obiectivul Programului naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii este îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe/competenţe/ aptitudini ale angajaţilor, aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform Strategiei naţionale pentru competitivitate 2015-2020
, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 775/2015
, cu modificările ulterioare, şi Strategiei naţionale de cercetare, dezvoltare şi inovare 2014-2020
, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 929/2014
, cu modificările şi completările ulterioare, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform Strategiei naţionale pentru competitivitate (SNC) şi domeniile de specializare inteligentă identificate conform Strategiei naţionale de cercetare, dezvoltare şi inovare (SNCDI).

    (2) Programul naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii contribuie la atingerea următorilor indicatori de rezultat:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.