Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 469 /1972


privind termenele maxime de stabilire şi avizare a preţurilor şi tarifelor pentru produsele şi serviciile noi


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 29.05.1972 și 23.11.1997 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 29.05.1972 și 23.11.1997 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

        Consiliul de Miniştri a Republicii Socialiste România hotărăşte:

    ART. 1

     Termenele maxime pe categorii de lucrări şi verigi, de stabilire şi avizare a preţurilor şi tarifelor pentru produsele şi serviciile noi sunt cele prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

        În cadrul termenelor prevăzute în anexă, ministerele, celelalte organe centrale ale administraţiei de stat şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, cu atribuţii de stabilire şi avizare a preţurilor şi tarifelor, vor fixa termene de elaborare, analiză şi verificare a lucrărilor de preţuri pe compartimentele din cadrul fiecărui organ central sau local.

        Aceste termene nu se aplică lucrărilor de elaborare, înaintare şi avizare a proiectelor de legi, decrete sau hotărâri ale Consiliului de Miniştri, care conţin reglementări cu caracter de norme sau normative în domeniul preţurilor şi tarifelor, precum şi lucrărilor de stabilire şi avizare a baremelor şi normativelor de calcul al preţurilor şi tarifelor. De asemenea, nu se aplică la lucrările de stabilire şi avizare a preţurilor pentru legume şi fructe, cartofi şi struguri de masă.

        Termenele maxime prevăzute în anexa la prezenta hotărâre pentru obţinerea acordului Comitetului de Stat pentru Preţuri se aplică şi în cazul avizării preţurilor şi tarifelor ce urmează să fie aprobate de Consiliul de Stat sau Consiliul de Miniştri.

    ART. 2

        Pentru produsele şi serviciile ale căror preţuri şi tarife se stabilesc de întreprinderi, centrale industriale şi alte unităţi cu statut de centrală, beneficiarul este obligat să comunice acordul asupra nivelului de preţ sau tarif în cel mult 10 zile lucrătoare de la data primirii propunerii din partea furnizorului, în cazul bunurilor de consum, şi în cel mult 20 zile, în cazul mijloacelor de producţie sau serviciilor. Termenul minim de 20 zile se aplică şi în cazul acordului organului central al principalului beneficiar asupra preţurilor provizorii ce se iau în calcul la elaborarea studiilor tehnico-economice.

    ART. 3

        Propunerile de preţuri şi tarife vor fi însoţite de o documentaţie completă şi temeinic fundamentată. Pentru propunerile de preţuri şi tarife ce se înaintează Comitetului de Stat pentru Preţuri, norma minimă de conţinut a documentaţiei se stabileşte de acest comitet. Ministerele, celelalte organe centrale ale administraţiei de stat şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, cu atribuţii de stabilire sau de avizare a preţurilor şi tarifelor, vor adapta această normă minimă de conţinut a documentaţiei la specificul fiecărei ramuri, subramuri sau chiar pe grupe de produse, după caz.

        Documentaţia incompletă atrage după sine restituirea propunerii de preţ sau tarif. Restituirea propunerii se face în cel mult 5 zile de la primirea acesteia.

        În situaţia în care documentaţia poate fi completată imediat, durata de stabilire sau avizare pentru organul care a solicitat completarea începe de la primirea acesteia.

    ART. 4

     În vederea stabilirii cât mai fundamentate a preţurilor şi tarifelor pentru produsele şi serviciile noi executate pentru prima dată în ţară, pentru cele de complexitate deosebită sau de valori mari, pentru produsele care prezintă o gamă largă de sortimente, modele sau dimensiuni, precum şi a preţurilor pe obiecte de construcţii, părţi de obiecte, unităţi fizice şi de folosinţă - care necesită un mare volum de analize, calcule sau expertize unităţile producătoare sunt obligate să trimită organelor ierarhic superioare, iar acestea celor de avizare, cu cel puţin 30 zile înainte de propunerea definitivă de preţ sau tarif, elementele privind caracteristicile tehnico-funcţionale ale produselor şi serviciilor noi comparativ cu cele similare, cuprinse în norma minimă de conţinut a documentaţiei, prevăzută la art. 3 alin. 1, pe baza cărora aceste organe să poată efectua analizele tehnico-economice preliminare necesare.

        Produsele şi serviciile care se încadrează în categoriile prevăzute în alineatul precedent vor fi precizate, de la caz la caz, de ministerele şi celelalte organe centrale cu atribuţii de stabilire a preţurilor şi tarifelor şi Comitetul de Stat pentru Preţuri.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.