Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 4 /2009


privind procedura de eliberare a adeverinţelor prin care se atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 25 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare, şi procedura de acreditare a observatorilor externi şi a reprezentanţilor externi ai mass-mediei la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.02.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.02.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere dispoziţiile art. 25 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 65 alin. (4) din Legea nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 12 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 219/2009 privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009,

    Autoritatea Electorală Permanentă adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Autoritatea Electorală Permanentă stabileşte organizaţiile neguvernamentale şi instituţiile mass-media care îndeplinesc condiţiile legale pentru desemnarea de observatori interni, respectiv de reprezentanţi interni ai mass-mediei la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi acreditează observatorii externi şi reprezentanţii externi ai mass-mediei la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

    ART. 2

    (1) Până cel mai târziu cu 15 zile înaintea zilei de referinţă, organizaţia neguvernamentală din România care doreşte să participe cu observatori interni la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009 trebuie să depună la Autoritatea Electorală Permanentă o cerere prin care solicită eliberarea adeverinţei prin care se atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 25 alin. (3) din Legea nr. 33/2007, cu modificările şi completările ulterioare, însoţită de o copie a statutului şi de o copie a certificatului de înscriere. Modelul cererii este prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (2) Până cel mai târziu cu 10 zile înaintea zilei de referinţă, Autoritatea Electorală Permanentă eliberează organizaţiilor neguvernamentale din România care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 25 alin. (3) din Legea nr. 33/2007, cu modificările şi completările ulterioare, o adeverinţă, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (3) Acreditarea observatorilor interni propuşi de organizaţiile neguvernamentale din România, în privinţa cărora Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit că îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 25 alin. (3) din Legea nr. 33/2007, cu modificările şi completările ulterioare, se face de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, la cererea scrisă a conducerii organizaţiilor neguvernamentale din România, făcută până cel mai târziu cu 5 zile înaintea zilei de referinţă.

    ART. 3

    (1) Până cel mai târziu cu 15 zile înaintea zilei de referinţă, instituţia mass-media din România care doreşte să desemneze reprezentanţi interni la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009 trebuie să depună la Autoritatea Electorală Permanentă o cerere prin care solicită eliberarea adeverinţei prin care se atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 25 alin. (4) din Legea nr. 33/2007, cu modificările şi completările ulterioare, însoţită de documente din care să rezulte faptul că desfăşoară activităţi în domeniul mass-media. Modelul cererii este prevăzut în anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (2) Până cel mai târziu cu 10 zile înaintea zilei de referinţă, Autoritatea Electorală Permanentă eliberează instituţiilor mass-media din România care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 25 alin. (4) din Legea nr. 33/2007, cu modificările şi completările ulterioare, o adeverinţă, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (3) Acreditarea reprezentanţilor interni propuşi de instituţiile mass-media din România, în privinţa cărora Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit că îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 25 alin. (4) din Legea nr. 33/2007, cu modificările şi completările ulterioare, se face de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, la cererea scrisă a conducerii instituţiilor mass-media din România, făcută până cel mai târziu cu 5 zile înaintea zilei de referinţă.

    (4) Pot fi acreditate ca reprezentanţi interni numai persoanele care se află în relaţii contractuale cu instituţii mass-media din România şi care desfăşoară pentru acestea activităţi în domeniul mass-media.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.