Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 323 /2008


privind unele măsuri pentru finalizarea privatizării Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A. şi pentru modificarea art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 528/2007 privind unele măsuri pentru derularea şi finalizarea privatizării Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.11.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.11.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 9 alin. (2) şi (3) din Hotărârea Guvernului nr. 546/2005 privind aprobarea Strategiei de privatizare a Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A., a unor măsuri pentru punerea în aplicare a strategiei, precum şi privind constituirea Comisiei pentru coordonarea privatizării acestei societăţi, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 5^1 alin. (2) din Legea nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se mandatează reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. să aprobe finalizarea tranzacţiei prevăzute în contractul de privatizare a Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A., denumit în continuare contract de privatizare, încheiat între Societatea Comercială de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., în calitate de vânzător, şi Enel S.p.A. din Italia, în calitate de cumpărător, la data de 11 iunie 2007, a cărui încheiere a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 528/2007 privind unele măsuri pentru derularea şi finalizarea privatizării Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A.

    (2) În sensul prezentei hotărâri, finalizarea tranzacţiei înseamnă îndeplinirea cumulativă a operaţiunilor de vânzare-cumpărare a unui număr de 9.565.473 de acţiuni existente la data prezentei hotărâri şi de emitere, subscriere şi achiziţionare a acţiunilor emise de Societatea Comercială Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" S.A. necesare Enel S.p.A. pentru a dobândi 67,5% din capitalul social astfel majorat, în cadrul unei operaţiuni simultane de majorare a capitalului social al Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A.

    ART. 2

    (1) În cadrul operaţiunii de finalizare a tranzacţiei, Societatea Comercială Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A. va emite un număr de acţiuni astfel încât, după majorarea capitalului social, Enel S.p.A. să poată deţine 67,5% din capitalul social al Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A. şi Societatea Comercială "Fondul Proprietatea" - S.A. să poată subscrie 12% din capitalul social al Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A.

    (2) În cazul în care Societatea Comercială "Fondul Proprietatea" - S.A. va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă, Enel S.p.A. va subscrie şi va achiziţiona un număr de acţiuni corespunzător dobândirii cotei de 67,5% prevăzute la alin. (1).

    (3) În cazul în care Societatea Comercială "Fondul Proprietatea" - S.A. îşi va exercita dreptul de preferinţă la subscriere şi va subscrie total sau parţial acţiunile necesare menţinerii cotei de capital prevăzute la alin. (1), se va oferi Enel S.p.A., în plus faţă de acţiunile nou-emise prevăzute la alin. (1), un număr de acţiuni care, adăugat la acţiunile nou-emise achiziţionate şi la cele existente cumpărate de la Societatea Comercială de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., să constituie, dar să nu depăşească echivalentul a 67,5% din capitalul social al Societăţii Comerciale Filiala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" - S.A.

    (4) Acţiunile emise care nu au fost subscrise vor fi anulate.

    (5) În cazul în care Societatea Comercială "Fondul Proprietatea" - S.A. îşi va exercita dreptul de preferinţă la subscriere, preţul pe care urmează să îl plătească pe o acţiune este acelaşi cu preţul pe o acţiune pe care urmează să îl plătească Enel S.p.A. conform contractului de privatizare prevăzut la art. 1.

    (6) Se mandatează reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. să voteze renunţarea de către societate la dreptul de preferinţă la subscriere.

    ART. 3

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.