Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 309 /2005


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 235/2005 privind aprobarea pentru anul 2005 a listei cuprinzând denumirile comune internaţionale ale medicamentelor din Nomenclatorul medicamentelor de uz uman, de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 20.04.2005 și 01.06.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 20.04.2005 și 01.06.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Hotărârea Guvernului nr. 235/2005 privind aprobarea pentru anul 2005 a listei cuprinzând denumirile comune internaţionale ale medicamentelor din Nomenclatorul medicamentelor de uz uman, de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 278 din 4 aprilie 2005, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Litera a) a alineatului (1) al articolului 3 va avea următorul cuprins:

    "a) pentru sublista A - o singură prescripţie, lunar, cu număr variabil de medicamente cu valoarea totală calculată la preţul de vânzare cu amănuntul de maximum 1.000.000 lei (100 RON), cu excepţia medicamentelor notate cu @, acestea putând fi înscrise pe o singură prescripţie cu valoarea maximă a tratamentului pe o lună mai mare de 1.000.000 lei (100 RON), precum şi a formelor farmaceutice care nu pot fi fracţionate;".

    2. Alineatul (2) al articolului 3 va avea următorul cuprins:

    "(2) În cazul în care asiguratul beneficiază de prescrierea unui medicament din categoria celor notate cu @, a cărui valoare depăşeşte 3.000.000 lei (300 RON), acesta nu poate beneficia de o altă prescriere de medicamente de pe sublista B sau C. Excepţie fac medicamentele notate cu @ de pe sublista A, care pot fi prescrise împreună cu altă prescripţie de pe sublista B sau C."

    3. După alineatul (3) al articolului 3 se introduc două noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:

    "(4) Prin excepţie, în cazul medicamentelor stupefiante se pot emite pentru acelaşi pacient două sau trei prescripţii cu timbru sec, cuprinzând tratamentul necesar pentru 15, respectiv 10 zile, conform reglementărilor specifice în vigoare.

    (5) Pentru persoanele prevăzute în legile speciale, care beneficiază de gratuitate suportată din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi pentru care casele de asigurări suportă integral contravaloarea medicamentelor cu preţul cel mai mic corespunzător denumirii comune internaţionale pentru aceeaşi concentraţie şi formă farmaceutică, se poate elibera o singură prescripţie cu maximum 3 medicamente din sublistele A şi B, a cărei valoare să nu poată depăşi 3.000.000 lei (300 RON). Pentru prescripţia care depăşeşte această valoare, medicul prescriptor va anexa la fişa medicală a pacientului un referat de justificare."

    4. După articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 3^1. - (1) În tratamentul bolilor cronice G.5, G.11, G.12, G.13, G.15, G.16, G.19 şi G.25 cuprinse în sublista C se pot asocia două medicamente din această sublistă în cadrul aceleiaşi boli, cu depăşirea sumei de 3.000.000 lei (300 RON).

    (2) În mod excepţional, în alte situaţii complexe, cu risc crescut de handicap major sau de pierdere a vieţii, numărul de medicamente şi sumele prevăzute la art. 3 se pot depăşi numai cu acordul scris al comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii sau al Agenţiei Naţionale de Transplant."

    5. Anexa se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.