Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 278 /2013


privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2013 privind reglementarea unor măsuri financiare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii pe anul 2013, cu suma de 76.092 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013, pentru plata arieratelor înregistrate de unităţile sanitare publice cu paturi din subordinea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, potrivit anexei nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre şi reprezintă sume maxime ce pot fi alocate unităţilor sanitare cu paturi, în condiţiile prezentei hotărâri.

    ART. 2

    Cu suma prevăzută la art. 1 se majorează prevederile de cheltuieli la capitolul 66.01 "Sănătate", titlul 51 "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice", din care:

    - 31.199 mii lei la alineatul 51.01.03 "Acţiuni de sănătate";

    - 44.893 mii lei la alineatul 51.01.45 "Transferuri din bugetul de stat către bugetele locale pentru finanţarea sănătăţii".

    ART. 3

    (1) Plata obligaţiilor se efectuează în limita sumei prevăzute la art. 1, până la data de 31 mai 2013.

    (2) Sunt recunoscute ca obligaţii de plată contravaloarea produselor, bunurilor, serviciilor, investiţiilor şi reparaţiilor capitale care au fost procurate prin aplicarea procedurilor legale privind achiziţiile publice şi sunt evidenţiate la data prezentei hotărâri în contabilitatea unităţilor sanitare cu paturi, pe baza documentelor justificative, avizate şi aprobate de persoanele în drept.

    (3) Unităţile sanitare cu paturi care îndeplinesc condiţiile menţionate la alin. (2) au obligaţia ca, în termen de două zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, să prezinte direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, situaţia pe furnizori a facturilor prezentate în ordine cronologică, reprezentând obligaţiile de plată peste termenul de scadenţă, mai vechi de 90 de zile, înregistrate în evidenţa contabilă şi rămase neachitate la data întocmirii anexei nr. 2.

    (4) În termen de o zi lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Ministerul Sănătăţii va solicita deschiderea creditelor bugetare pentru asigurarea plăţii arieratelor pe care Ministerul Finanţelor Publice o aprobă în maximum două zile lucrătoare.

    (5) În termen de 3 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, Ministerul Sănătăţii va proceda la rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale unităţilor sanitare cu paturi din subordine, iar unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale vor proceda la rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli proprii şi ale unităţilor sanitare cu paturi din subordine, cu sumele prevăzute în anexa nr. 1.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.